Beste actionkamera - best i test actionkamera!

Elsker du fart og spenning? Og elsker du å filme og å fotografere? Da er nok et godt actionkamera midt i blinken for deg!

Publisert: 02. October 2019, 04:23 Sist oppdatert: 04. December 2019, 06:46 Skribent: Torbjørn Høstmark

Actionkameraer kan by på mye moro - eller, moro må du stå for selv, men med et godt actionkamera kan du dokumentere moroa å vise det til vennegjengen i ettertid! Enten det er høyt til værs, på land eller under vann, et actionkamera lar deg knipse bilder eller filme videoer i alle mulige situasjoner.

Dette skiller et actionkamera fra et "vanlig" kamera

Med dagens svært gode mobilkameraer kan det være vanskelig å forstå hva man skal med et ekstra kamera, men et actionkamera tilfører noe helt eget som du ikke får i et vanlig lommekamera eller mobilkamera. 

Actionkameraet er nemlig bygd for å tåle både vann, høye/lave temperaturer, fall og ekstreme situasjoner. Et godt actionkamera lar deg "fryse" motivet selv når det beveger seg i stor hastighet, i motsetning til et tradisjonelt kamera som kanskje ville etterlatt motivet som en utydelig skikkelse.

Det finnes mange ulike actionkameraer, men GoPro er det soleklart mest kjente merket. En fordel med disse kameraene er at de bruker det samme festesystemet og kan benyttes på en rekke ulike tilbehør som utvider mulighetene til det uendelige. Et godt actionkamera har også mange ulike film- og fotomoduser som lar deg filme/fotografere i mørket, ta timelapse, timewarp, seriebilder, m.m.. 

For aktive mennesker som liker fartsfylt moro eller tilbringer mye tid utendørs, kan et actionkamera derfor være et veldig godt alternativ. Barnefamilier vil kunne ha glede av å ha "småtassene" håndtere kameraet selv uten at de behøver å være redd for det, eller kameraet kan festes i en sele til hunden eller andre kjæledyr.

Det er egentlig ingen grenser for hva et godt actionkamera kan gjøre, og det er kanskje nettopp derfor det omtales som "det perfekte reisekameraet"!

1

GoPro Hero 8 - Black

Gå til nettbutikk
Kr 4249,-
2

GoPro Hero 7 Black

Gå til nettbutikk
Kr 2890,-
3

GoPro Max

Gå til nettbutikk
Kr 5485,-
4

DJI Osmo Action

Gå til nettbutikk
Kr 3399,-
5

GoPro Hero 7 Silver

Gå til nettbutikk
Kr 2390,-
6

Olympus TG-6

Gå til nettbutikk
Kr 4746,-
7

Insta360 Go

Gå til nettbutikk
Kr 2398.75,-
8

Sony RX0

Gå til nettbutikk
Kr 7336.25,-