Beste aktivitetsmåler – Best i test aktivitetsmåler!

Vi gir deg oversikten over de beste aktivitetsmålerne/aktivitetsbåndene på markedet i dag! Dersom du ikke ønsker en avansert treningsklokke med masse ekstra funksjoner, kan en aktivitetsmåler være midt i blinken. En aktivitetsmåler gir deg nemlig det meste av de viktigste funksjonene du trenger. De måler aktiviteten 24/7, puls, antall skritt og kaloriforbrenning. I tillegg vil flere

Publisert: 4. February 2020, 03:22 Sist oppdatert: 12. March 2020, 03:43 Tekst: Torbjørn Høstmark

Vi gir deg oversikten over de beste aktivitetsmålerne/aktivitetsbåndene på markedet i dag!

Dersom du ikke ønsker en avansert treningsklokke med masse ekstra funksjoner, kan en aktivitetsmåler være midt i blinken. En aktivitetsmåler gir deg nemlig det meste av de viktigste funksjonene du trenger. De måler aktiviteten 24/7, puls, antall skritt og kaloriforbrenning. I tillegg vil flere av aktivitetsmålerne kunne bidra med motiverende varsler og treningstips som gjør det enklere å gjennomføre målene du har satt deg. Du kan enkelt dele resultatene dine med venner eller andre brukere, og du kan delta i ulike konkurranser.

 

Aktivtetsmåler eller pulsklokke?

Før du kjøper en aktivitetsmåler er det greit å vite om hva du trenger. Klarer du deg med en aktivitetsmåler, eller bør du kjøpe en pulsklokke med flere treningsfunksjoner. En aktivitetsmåler tar for seg de mest grunnleggende tingene, og det er stor forskjell på hvor mye de ulike variantene registrer. En aktivitetsmåler er ikke i nærheten av å måle seg med en mer avansert pulsklokke, så dersom du trener mye og variert og ønsker å ha kontroll på  treningen din, bør du vurdere en pulsklokke i stedet.

De mest avanserte aktivitetsmålerne ligner skiller seg dog ikke mye fra de enklere pulsklokkene. Enkelte kan for eksempel automatisk registrere hvilken aktivitet du foretar deg bare ved å gjenkjenne bevegelsesmønsteret ditt!

 

Design

Litt av poenget med å velge en aktivitetsmåler fremfor en pulsklokke er i tillegg til den nevnte brukervennligheten, at de er små og diskrete. Noen modeller ser litt mer sporty ut, mens andre kommer i elegant design som ligner et armbånd eller annen pynt. Reimene kan ofte byttes ut, slik at du kan tilpasse utseende på aktivitetsmåleren etter personlig ønske.

Batteritid

Det er ofte stor forskjell på battertiden mellom de ulike aktivitetsmålerne. Enkelte varer i 2-3 dager, mens andre holder i 2 uker. De mest batterigjerrige modellene holder i opptil 1 år. Som regel er det en sammenheng mellom antall funksjoner og batteritid der flere funksjoner gir kortere batteritid. De fleste modellene er oppladbare, men noen benytter utskiftbare batterier.

Før du kjøper

Før du går til innkjøp av en  aktivitetsmåler bør du tenke gjennom punktene under. Klarer du å svare deg selv på disse spørsmålene, så blir det mye enklere å velge en modell som passer ditt behov:

  • Hva vil du bruke den til?
  • Er noen funksjoner helt avgjørende for deg?
  • Hvor viktig er batteritiden?
  • Design? Vil du kunne skifte reimer og utseende på klokka?
  • Ønsker du et godt interaktivt treningsmiljø med konkurranser og utfordringer?

Under gir vi deg en oversikt over markedets beste aktivitetsmålere. Vi har gått gjennom en rekke tester og kundevurderinger og valgt ut det som fremstår som de beste kjøpene i dag. Uansett hvilken aktivitetsmåler du velger blant disse, er du garantert et godt kjøp dersom du velger en av disse.