Beste aktivitetsmåler - Best i test aktivitetsmåler!

Vi gir deg oversikten over de beste aktivitetsmålerne/aktivitetsbåndene på markedet i dag!
Publisert: 14. January 2020, 05:34 Sist oppdatert: 15. January 2020, 06:31 Skribent: Torbjørn Høstmark

Om du er ønsker en avansert treningsklokke med masse ekstra funksjoner, så kan en aktivitetsmåler være midt i blinken. En aktivitetsmåler gir deg de det meste av de viktigste funksjonene du trenger, som for eksempel å måle aktiviteten 24/7, puls, antall skritt og kaloriforbrenning. I tillegg vil flere av aktivitetsmålerne kunne bidra med motiverende varsler og treningstips. Du kan enkelt dele resultatene dine med venner eller andre brukere, og du kan delta i ulike konkurranser som gjør det lettere å komme over dørstokkmila.


Aktivtetsmåler eller pulsklokke?

Før du kjøper en aktivitetsmåler er det greit å vite om du faktisk kan klare deg med en aktivitetsmåler, eller om du bør kjøpe en pulsklokke med flere treningsfunksjoner. En aktivitetsmåler tar for seg de mest grunnleggende tingene, og det er stor forskjell på hvor mye de ulike variantene de logger. Likevel, en aktivitetsmåler er ikke i nærheten av å måle seg med en mer avansert pulsklokke, så dersom du trener mye og variert, og ønsker å ha kontroll på  treningen din, så bør du vurdere å velge en pulsklokke i stedet.
Det skal likevel sies at de mer avanserte aktivitetsmålerne ligner mer og mer på pulsklokker i funksjon, og enkelte kan for eksempel automatisk registrere hvilken aktivitet du foretar deg bare ved å gjenkjenne bevegelsesmønsteret ditt!Design

Litt av poenget med å velge en aktivitetsmåler fremfor en pulsklokke er i tillegg til den nevnte brukervennligheten, at de er små og diskrete. Det er i hvert fall meningen. Noen modeller ser litt mer sporty ut, mens andre kommer i elegant design som rett og slett ser ut som armbånd eller annen pynt. Reimene kan gjerne byttes og varieres i det vide, så du kan tilpasse utseende på aktivitetsmåleren til antrekket dersom det er ønskelig. 


Batteritid

På lik linje med pulsklokker så er det stor forskjell på battertiden mellom de ulike modellene. Enkelte varer i 2-3 dager, andre i 2 uker, og de mest hardbarkede har batteritid på opptil 1 år. Som regel er det en sammenheng mellom antall funksjoner og batteritid der flere funksjoner gir kortere batteritid. De fleste modellene er oppladbare, men noen benytter utskiftbare batterier. 
Før du kjøper
Før du går til innkjøp av en  aktivitetsmåler må du tenke gjennom følgende:

  • Hva vil du bruke den til?
  • Er noen funksjoner helt avgjørende for deg?
  • Hvor viktig er batteritiden?
  • Design? Vil du kunne skifte reimer og utseende på klokka?
  • Ønsker du et godt interaktivt treningsmiljø med konkurranser og utfordringer?

Klarer du å svare deg selv på disse spørsmålene, så blir det mye enklere å velge en modell som passer ditt behov.

Under gir vi deg en oversikt over markedets beste aktivitetsmålere. Vi har gått gjennom en rekke tester og kundevurderinger, og valgt ut det som fremstår som de beste kjøpene i dag. Uansett hvilken aktivitetsmåler du velger blant disse, er du garantert et godt kjøp.

1

Garmin Vivosmart 4

10 / 10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 990,-
2

Fitbit Inspire HR

9 / 10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 849,-
3

Xiaomi Mi Band 4

9 / 10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 299,-
4

Fitbit Charge 3

8 / 10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 1488,-
5

Fitbit Versa 2 SE

8 / 10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 2490,-
6

Huawei Band 3 Pro

8 / 10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 848.75,-