Beste 4G smartklokke - best i test smartklokke 2019!

På jakt etter en ny smartklokke? Vi gir deg oversikten over de beste kjøpene akkurat nå!


Publisert: 31. October 2019, 06:07 Sist oppdatert: 31. October 2019, 06:51 Skribent: Torbjørn Høstmark

 

Smartklokker har på få år nærmest blitt allemannseie. Fra å være en enkel klokke med Bluetooth-tilkobling som gjorde trådløs kommunikasjon med mobilen mulig, og dermed kunne vise tekstmeldinger og innkommende telefonsamtaler, så har smartklokker blitt mye mer enn bare en «videreformidler» av beskjeder. 

 

Hva er en smartklokke?


Tja, sant å si. Noen vil si at en klokke ikke er smart før du kan ringe, sende meldinger, sjekke mail, Facebook, Instagram og Tinder og den pakka, helt uten å være avhengig av telefonen. Andre vil si at en smartklokke er smart nok så lenge den kan motta varsler fra telefonen, styre musikken på telefonen, kanskje vise været for de neste dagene, og gjerne ha integrert en aktivitetsmåler som sporer både puls, skritt, kalorier og søvn.

 

Markedet for smartklokker som faktisk gir deg friheten til å legge igjen mobiltelefonen hjemme -klokker med såkalt 4G-tilkobling- er foreløpig relativt begrenset, men heldigvis så skjer ting raskt i denne bransjen, og det lanseres stadig nye modeller. I oversikten under har vi trekt frem det vi mener er de beste kjøpene innenfor kategorien smartklokker med 4G-tilkobling. Litt kort oppsummert kan vi si at klokkene med 4G-tilkobling har langt flere muligheter og funksjoner, spesielt dersom du legger igjen telefonen hjemme, men samtidig reduseres batteritiden kraftig – gjerne til rundt et døgn. Smartklokkene uten 4G-tilkobling har gjerne funksjoner som støtte for smartvarsler, mulighet til å styre musikken på telefonen, aktivitetssporing og lang batteritid.

1
Apple Watch Series 5 GPS + Cellular

Vi kommer ikke utenom det siste tilskuddet til Apple Watch familien. Series 5 gir deg for første gang et always-on-display med en hel dags batteri, uendelig med muligheter for apper og tilpasninger av klokken, og en 4G tilkobling som lar deg motta alt av varsler uten og måtte ta med deg telefonen.


Nye Apple Watch kommer med innebygd kompass som bidrar til enda mer presis navigering og sporing ute på treningsturer eller fjellturer, og støtter nesten alle de mest populære treningsappene. Klokken er også den eneste som har godkjent EKG-målingsfunksjon, og kan dermed bidra til å overvåke helsen din, og den optiske pulsmåleren er blant de beste på markedet. Apple har et stort fokus på treninig og helse, og det merkes!


Er du på jakt etter ny klokke, men i tvil om du skal gå for en ren pulsklokke eller smartklokke, da er Apple Watch 5 et veldig godt alternativ. Husk bare at du er relativt avhengig av å eie en iPhone eller iPad for å få satt opp klokke skikkelig.

 

Kjøper du Apple Watch Series 5 får du også et helt år gratis med Apple sitt eget svar på Netflix – Apple TV+!

Og skulle du ønske en klokke som skiller seg ut i mengden – ja, da lar Apple deg designe din helt egen klokke på hjemmesiden deres.

 

10 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 6190,-
2
Samsung Galaxy Watch Active2 eSIM 44mm

Samsung Galaxy Watch Active 2 er den nyeste modellen i Galaxy Watch familien, og her har Samsung virkelig imponert!


Galaxy Watch 2 ser lekrere ut enn noen gang og kommer med en rekke forbedringer fra forrige utgave. Galaxy Watch Active 2 kommer i to størrelser, 40mm og 44mm, og har en nydelig og fargerik AMOLED touch-skjerm dekket av et ripesikkert Gorilla glass. Navnet på klokken avslører at den er perfekt til en aktiv livsstil, og den kommer utstyrt med en rekke funksjoner for aktive mennesker, inkludert 39 ulike aktivitetsprofiler, avansert søvnanalyse, hjerterytmeovervåkning, m.m..


Batteritiden holder opptil 2 dager med aktivt bruk, og klokken er også støtbestandig og vanntett.  Og så klart, du kan både ringe og sende meldinger direkte fra klokka. Samsung har også inkludert betalingsløsningen Samsung Pay, støtte for offline streaming av Spotify spillelister, og forbedret nøyaktighet på GPS og pulsmåler.


Samsung Galaxy Watch Active 2 er en fantastisk klokke som absolutt forsvarer prisen. Endelig en skikkelig utfordrer til Apple Watch! Og det soleklare valget for deg som er Android-bruker.

10 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 4990,-
3
Apple Watch Series 3 38mm GPS/Cellular

Med introduksjonen av Apple Watch 5 ble den 4. utgaven av klokken fjernet fra Apple sine hjemmesider, men den 3. generasjonen av Apple Watch består som det rimeligste alternativet til Apples klokkeverdenen.


Til tross for at det ikke er den nyeste modellen, så mangler det ikke på funksjoner. Apple Watch 3 selges nå rimeligere enn noen gang, og gir deg alt du trenger fra en smartklokke. Klokken kommer i to størrelser, 38mm og 42mm, med eller uten 4G tilkobling.  Apple Watch 3 har de fleste funksjonene til Watch 5, selv om det ikke alltid går like raskt å navigere seg rundt i menyene. Klokken har innebygd pulsmåler og GPS og er en glimrende treningspartner. Batteritiden er oppgitt til 18 timer med aktivt bruk, men du klarer fint å presse ut mye mer enn dette. Det slanke og elegante designet gjør at klokken ligger godt på hånden, og egner seg til alle anledninger.


Til rundt 3000 kroner fremstår Apple Watch 3 som et særdeles godt kjøp, spesielt når du tenker på hvor mange av funksjonene du får som også er til stede i den nyeste modellen som koster det dobbelte!

9 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 3290,-
4
Samsung Galaxy Watch 46mm LTE

Samsung Galaxy Watch er koreanernes svar på Apple Watch og har blitt en favoritt blant mange Android-brukere.


Galaxy Watch ser rett og slett ut som et elegant og tradisjonelt armbåndsur, men skjuler en hel rekke funksjoner! 4G tilkoblingen gjør at du kan både sende meldinger og ringe direkte fra klokka, og Galaxy Watch har en innebygd pulsmåler som bidrar til å gjøre den til den perfekte treningspartner. Ringen rundt skjermen er dreibar og hjelper deg å navigere enkelt i menyene, og grensesnittet er raskt og enkelt å bruke. Klokken er vanntett ned til 30 meter, og batteritiden er også svært imponerende. 46mm modellen kommer med hele 4-dagers batteritid! For de som ønsker en litt mindre klokke finnes det en mindre utgave som er 42mm.


Samsung Galaxy Watch har gått til topps i en rekke tester, og ble blant annet kåret til "Årets julegave" av Elektronikkbransjen i 2018. For alle som ønsker en god smartklokke som fungerer ovr flere dager uten behov for lading, er dette er svært godt kjøp!

8 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 3890,-