Beste actionkamera – best i test actionkamera!

Elsker du fart og spenning? Og elsker du å filme og å fotografere? Da er nok et godt actionkamera midt i blinken for deg! Et actionkamera kan by på mye moro! Med et godt actionkamera kan du dokumentere moroa å vise det til vennegjengen i ettertid, enten det er høyt til værs, på land eller

Publisert: 25. February 2020, 08:42 Sist oppdatert: 25. January 2021, 09:57 Tekst: Torbjørn Høstmark

Elsker du fart og spenning? Og elsker du å filme og å fotografere? Da er nok et godt actionkamera midt i blinken for deg!

Et actionkamera kan by på mye moro! Med et godt actionkamera kan du dokumentere moroa å vise det til vennegjengen i ettertid, enten det er høyt til værs, på land eller under vann. Et actionkamera lar deg knipse bilder eller filme videoer i alle mulige situasjoner.

Dette skiller et actionkamera fra et “vanlig” kamera

Med dagens svært gode mobilkameraer kan det være vanskelig å forstå hva man skal med et ekstra kamera. Likevel finnes det gode grunner til å investere i et godt actionkamera. Et actionkamera tilfører nemlig noe helt eget som du ikke får i et vanlig lommekamera eller mobilkamera.

Actionkameraet er bygd for å tåle både vann, høye/lave temperaturer, fall og ekstreme situasjoner. Et godt actionkamera lar deg “fryse” motivet selv når det beveger seg i stor hastighet, der et tradisjonelt kamera ville etterlatt motivet som en utydelig skikkelse.

 

Mange ulike modeller

Det finnes mange ulike actionkameraer, men GoPro er det soleklart mest kjente merket. En fordel med disse kameraene er at de bruker det samme festesystemet og kan benyttes med en rekke ulike tilbehør. Et godt actionkamera har også mange ulike film- og fotomoduser som lar deg filme/fotografere i mørket, ta timelapse, timewarp, seriebilder, m.m..

For aktive mennesker som liker fartsfylt moro eller tilbringer mye tid utendørs, vil et actionkamera derfor være et veldig godt alternativ. Barnefamilier vil kunne ha glede av å la “småtassene” håndtere kameraet uten at de behøver å være redd for det. Du kan også feste kameraet i en sele til hunden eller andre kjæledyr for helt nye perspektiver.

Det er egentlig ingen grenser for hva et godt actionkamera kan gjøre, og det er kanskje nettopp derfor det omtales som “det perfekte reisekameraet”!