Beste Blu-ray spiller – best i test Blu-ray spillere!

Her finner du oversikten over de beste Blue-ray spillerne på markedet akkurat nå. Blue-ray spillere er på langt nær like populært som det en gang var, men skal du nyte den beste filmopplevelsen, lytte til god musikk eller spille av eldre DVD-er, så kommer du ikke utenom en god Blue-ray spiller. Blue-ray spillere Det er

Publisert: 4. February 2020, 03:05 Sist oppdatert: 5. March 2020, 11:59 Tekst: Torbjørn Høstmark

Her finner du oversikten over de beste Blue-ray spillerne på markedet akkurat nå.

Blue-ray spillere er på langt nær like populært som det en gang var, men skal du nyte den beste filmopplevelsen, lytte til god musikk eller spille av eldre DVD-er, så kommer du ikke utenom en god Blue-ray spiller.

Blue-ray spillere

Det er ikke mange år siden at Blue-ray spillere solgte som iskrem på en varm sommerdag, og nærmest “alle” hatt en Blue-ray spiller stående hjemme. Etter at strømmetjenester som Netflix, Viaplay, HBO, etc., vant frem på Internett, har salget av Blue-ray spillere sunket merkbart, men det er ikke helt dødt, og det kommer ikke til å forsvinne med det første.

Under gir vi deg oversikten over 5 gode Blue-ray spillere i ulike prisklasser. Om behovet ikke er stort større enn et ønske om må spille av DVD-er, vanlige Blue-ray filmer eller lytte til musikk, så er selv de rimeligste modellene gode valg. Ønsker du derimot den beste bildekvaliteten og lydopplevelsen, så bør du velge en av de dyrere modellene. Nederst i artikkelen forklarer vi hva du bør tenke over når du velger en Blue-ray spiller.

 

Derfor vil Blue-ray leve videre

Til tross for at strømmetjenestene også sender sender et større utvalg filmer og serier i 4K, så er innholdet i disse sendingene langt mer komprimert enn bildet og lyden du får med ved å spille av en Blue-ray plate. de internettbaserte tjenestene er også avhengig av at du har en god nettlinje med høy hastighet. Skulle du miste internettsignalet, vil du ikke kunne spille av innholdet fra strømmetjenesten.

Med en Blue-ray spiller slipper du å bekymre deg for krav til internett kapasitet, en stabil linje, eller komprimert bilde og lyd. Når du skrur på spilleren og setter i platen, så får du til enhver tid den beste kvaliteten som er mulig å oppnå for den aktuelle spilleren.

Den beste bildekvaliteten

Så hvorfor skal du velge en Blue-ray spiller? Jo, en god Blue-ray spiller kan levere langt bedre bildekvalitet enn for eksempel en tradisjonell DVD_spiller eller en film du strømmer fra nettet. Det er fremdeles et veldig begrenset utvalg av 4K-materialet tilgjengelig fra strømmetjenesten.

Mens en vanlig DVD-plate begrenser seg til Full HD, så kan Blue-ray levere oppløsning opptil 4K – altså 4x oppløsningen til vanlig HD.

Blir du forvirret av hva Full HD og 4K er? Her oppsummerer vi det enkelt:

  • Full HD (1080p): Angir at skjermen har 1080 linjer med bildepiksler vertikalt, og 1920 linjer med bildepiksler horisontalt. «P» står for piksler og er betegnelsen for «progressive scan», altså at bildet fornyes hver gang det oppfriskes (Her kommer Hertz inn).
  • UHD: UHD står for Ultra High Definition og benyttes på TV-er med oppløsning på 3840 x 2160 piksler. Litt enkel regning, og vi ser at UHD er 4x oppløsningen til vanlig HD. For å få fullt utbytte av en UHD TV må også videomaterialet som spilles av ha UHD-oppløsning. De færreste TV-sendingene i dag kommer i UHD,men det er flere og flere større arrangement og begivenheter som blir produsert i UHD, og ikke minst er antallet filmer og serier i UHD i stor vekst.
Det du bør være klar over når du kjøper en Blue-ray spiller er at det er TV-en som gjerne er begrensningen. Det hjelper ikke at du har verdens beste Blue-ray spiller dersom ikke TV-en din støtter en høyere oppløsning enn Full HD. De siste årene har heldigvis prisene på 4K Tv-er stupt til priser som er mer enn overkommelig for de aller fleste, så skal du først kjøpe deg en Blue-ray spiller, sjekk om Tv-en din støtter oppløsningen du får fra spilleren.
Blir du nysgjerrig på hvilke TV-er som anbefales? Sjekk vår guide her!

Praktiske funksjoner

En Blue-ray spiller er som regel ikke bare en spiller for filmene dine, men en slags multimediaspiller som har funksjonalitet langt ut over filmvisning. De beste Blue-ray spillerne støtter som regel WiFi og gir deg mulighet til å koble til hjemmenettverket slik at du kan spille av strømmetjenester direkte fra Blue-ray spilleren. Flere spillere gir deg også muligheten til å speile skjermen fra en iOS eller Android-enhet, eller å spille av video/musikk rett fra telefonen.

Ønsker du å vise bilder på TV-en? De aller fleste Blue-ray spillerne har innebygd USB-port(er) slik at du enkelt kan koble til en ekstern harddisk eller en USB-pinne.

Og dersom du har mange gamle DVD-er liggende er det greit å se at spilleren er bakoverkompatibel og støtter spilling av eldre CD-er og DVD-er.

Ellers er det vel selve bildet som er det viktigste for mange. Bare husk at du ikke kommer så langt dersom ikke TV-en din støtter oppløsningen som spilleren gir.