Beste kjøkkenmaskin - best i test kjøkkenmaskin 2019!

En god kjøkkenmaskin er halve jobben til et godt resultat på kjøkkenet. Vi gir deg oversikten over de beste kjøpene akkurat nå!

Publisert: 25. October 2019, 10:59 Sist oppdatert: 28. October 2019, 10:49 Skribent: Torbjørn Høstmark

Kjøkkenmaskinen har inntatt de fleste hjem, men mange har en gammel maskin som halter på siste verset og som kanskje ikke gjør den jobben den en gang var i stand til. En god kjøkkenmaskin skal kunne elte deig og piske krem lett som en lek. I tillegg har flere kjøkkenmaskiner tilkoblingsmuligheter for mye forskjellige tilbehør som tar deg lage smoothie, knuse is, hakke nøtter, kverne kjøtt, etc..

En kjøkkenmaskin er også relativt stor, så det kan være greit at det har en form et design som ikke er altfor dominerende. Det er også en fordel om den ikke bråker så mye at naboen kommer og banker på ytterdøra di. 

Vi har gått gjennom en rekke tester og kundevurderinger for å komme frem til de beste kjøkkenmaskinene du får kjøpt på markedet i dag. Alle modellene er anbefalt, det gjelder bare å finne den modellen som passer ditt behov best.

1
Kenwood KVL8300S Titanium XL

"Det finnes en Kenwood i alle hjem - det burde det i hvert fall gjøre!

Om dette ikke er helt riktig, så er det ikke langt i fra. Kenwood er kjent for å produsere svært gode kjøkkenmaskiner i ulike prisklasser, og en rød tråd gjennom produktene deres er at de gir mye for pengene. TEK.no og Gastromand.dk har kåret Kenwood KVL8300S Titanium XL til "Best i test", og den scorer helt i toppen i en rekke andre tester.

KVL8300S Titanium XL gir deg mye motorkraft (1700 WAtt) og veier inn på drøye kilo. Sammen er denne kombinasjonen gull når du skal sette store deiger som det trengs og jobbes mye med. Maskinen leveres også med en rekke tilbehør slik at den kan elte, piske, mose, røre, blande og mye, mye mer.

Skålen har en maksimal kapasitet på 6.7 liter og kan brukes til både små og store deiger. Kenwood KVL8300S Titanium XL har også en egen vendefunksjon som tar deg blande ingredienser forsiktig uten å miste luft. En egen Splash-Guard beskytter mot sprut og søling under elting.

Kenwood KVL8300S Titanium XL legger seg midt på treet prismessig, men til gjengjeld leverer den et solid produkt som du antageligvis ville kunne ha glede av i mange år. For 5500kr er dette et supert kjøp for alle som er glade i å bake og lage mat!10 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 5490,-
2
Kenwood KVL4170S

Kenwood-kvalitet til en svært god pris!

Nok en Kenwood-maskin finner plassen på listen blant de beste kjøkkenmaskinene i dag. Det danske Fobrugerrådet Tænk kåret denne maskinen til best i test i en tidligere test av kjøkkenmaskiner.

Motoren er på 1200 Watt er kraftig nok til å elte store og tunge deiger, og skålen har en kapasitet på 6.7 liter. Kenwood KVL4170S kommer med en K-spade, visp og deigkort, og passer sammen med mye annet tilbehør som du kan kjøpe ekstra. Ekstra bonus for denne  modellen er at den leveres med en egen blender og kjøttkvern! Så her er det fritt spillerom for å lage smoothies, knuse nøtter og is, kverne din egen kjøttdeig eller hva du måtte ønske.


Et knallbra kjøp for de aller fleste! Anbefales varmt!

9 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 3800,-
3
Kitchenaid A MIXER 6,9L

KitchenAid Artisan 6.9L er maskinen for deg som ønsker å kombinere kvalitet og design!

KitchenAid er godt kjent for å levere høykvalitets kjøkkenmaskiner, men de er nok minst like kjent for å levere stilfulle produkter! KitchenAid sparer nemlig ikke på kreativiteten når det gjelder design, og de fleste KitchenAid-maskiner ser meget pene ut.

KitchenAid Artisan 6.9L er en solid maskin. Vekten på hele 16kg gjør at den står stødig på kjøkkenbenken uansett hvor tung deig du måtte kaste på den. Motoren leverer 500 Watt, men her må du ikke lade deg lure av tallene, for den leverer likevel fantastisk gode resultater, spesielt under pisking. Maskinen er også relativt stillegående.

KitchenAid Artisan 6.9L kommer med eltekrok og ballongvisp, og passer sammen med mye ekstra tilbehør. Maskinen finnes også i en elegant rødfarge, men denne koster noe mer. 

KitchenAid Artisan 6.9L I rød

KitchenAid Artisan 6.9L er ikke den billigste maskinen, og du får maskiner som gir deg mer for pengene ved innkjøp. Men, KitchenAid Artisan 6.9L er rålekker, gjør jobben sin svært godt, og kommer til å vare leeenge!

9 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 6995,-
4
Electrolux EKM5540

Electrolux EKM5540 gjør jobben, enkelt og greit! Og koster lite.

Det er ikke noe hokus pokus med Electrolux EKM5540, for den gjør nemlig akkurat det den skal. Den elter, visper, mikser og alt annet du ønsker den skal gjøre. 

En kraftig motor på 1200 Watt sørger for at maskinen har krefter nok til store deiger, og med 10 forskjellige hastigheter, kan du også tilpasse tempoet etter hvilke ingredienser du har i skålen. Maskinen kommer med to skåler, en på 4.8 liter og en på 2.9 liter. 

Electrolux EKM5540 leveres med en spesiell blandespadesom sikrer optimal blanding av alle ingrediensene, et lokk som sikrer at fuktigheten i deigen bevares under heving, to boller i ulike størrelser,  ballongvisp, blandespade, eltekrok og sprutskjold.

Til denne prisen er Electrolux EKM5540 er røverkjøp! Har du mellom 2500kr-3000kr å bruke på en kjøkkenmaskin, så er det ingenting å lure på!

9 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 2765,-
5
Andersson KNM 3.1

Andersson KNM 3.1 leverer nesten irriterende mye for pengene - det må i hvert fall være følelsen til konkurrentene!

Andersson KNM 3.1 har raskt blitt en favoritt blant forbrukerne, og det er ikke rart. Sjelden har vi sett en bedre kombinasjon av kvalitet og pris. Her får du en kraftig kjøkkenmaskin med mange nyttige funksjoner og masse tilbehør.

Den kraftige motoren på 1500 Watt kombinert med stor stålbolle på 6.9L, gjør maskinen kapabel til å håndtere store og tunge deiger. Du kan velge mellom 8 ulike hastigheter og en egen pulsfunksjon. En egen kjøkkenassistent sørger for å skru av maskinen automatisk etter 10 minutter for økt sikkerhet.

Andersson KNM 3.1 kommer med mye forskjellig tilbehør, blant annet kjøttkvern, blenderkanne, visp, deigkrok, flatblender, pølsehorn og mikser.

For kun 1500 kroner fremstår Andersson KNM 3.1 som et røverkjøp. Maskinen leverer jevnt over meget gode resultater, men ikke forvent helt det samme som for maskinene til 3-4 dobbel pris. Andersson KNM 3.1 anbefales sterkt!

8 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 1490,-

Dette bør du tenke over før du kjøper en kjøkkenmaskin

Når kjøkkenmaskiner varierer i pris fra en tusenlapp til godt over det tidobbelte, så skjønner du kanskje at det må være store forskjeller i funksjonalitet mellom den rimeligste og dyreste. Til tross for at prisen ikke alltid gjenspeiler dette, så er det en del ting du bør tenke over når du skal velge kjøkkenmaskin.


Bruk

Hvor mye kommer du til å bruke kjøkkenmaskinen? Baker du en´ gang i måneden, eller flere ganger i uken? Dersom maskinen blir brukt ytterst sjelden, så er det ingen hensikt å svi av flerfoldige tusen på en dyr kjøkkenmaskin. Men, om du vet med deg selv at du baker mye, og ønsker at maskinen ikke skal sette begrensninger på bakegleden din, så kan du med firedel investere i en mer kostbar maskin.


Kapasitet

Kapasiteten til kjøkkenmaskinen henger litt sammen med forrige punkt. Baker du mye, så er det fordel at maskinen har større kapasitet. Og baker du store porsjoner når du først tryller på kjøkkenet, så er det ekstra lurt at maskinen tåler mye.  Kapasiteten er nemlig helt avgjørende for hvor store porsjoner du kan lage på en gang.


Vekt

Vekten til kjøkkenmaskinen er det nok svært få som tenker over, men den kan faktisk være ganske viktig. En lett kjøkkenmaskin vil enkelt kunne løftes ut og inn fra et skap og på kjøkkenbenken, mens en tyngre maskin raskt blir tungvint å flytte frem og tilbake. 

Men, en lett maskin vil også være mindre stødig når den står og elter på kjøkkenbenken, spesielt store og tunge deiger. Her har de tyngre kjøkkenmaskinene en fordel siden de er mye mer stabil.  Så igjen, tenk over hvor mye du kommer til å bruke maskinen, og deretter gjør et valg på bakgrunn av dette.


Støynivå

En kjøkkenmaskin bråker, det kommer du ikke unna - men det er stor forskjell på hvor mye støy de lager! Støynivået henger ikke sammen med motorkraft og størrelse, det viktigste er byggekvaliteten. Støynivået oppgis i desibel, der en økning på 3db er en dobling i lydstyrke. 


Effekt

Effektenen er et mål på hvor mye kraft maskinen yter. Det naturlige ville være å tenke at en stor motor yter mer kraft enn en liten motor, men det er ikke alltid tilfellet. Igjen henger dette sammen med byggekvalitet. 


Tilbehør / ekstrautstyr

Mange av kjøkkenmaskinene har mulig for å koble til en rekke ekstrautstyr som utvider funksjonaliteten ytterligere. Dette kan være ulike former for kverner, pisker, rivjern, etc.. Fellestrekket er at de gjør det enklere å bruke maskinen til å lage flere typer bakster eller matvarer, som for eksempel is, pasta, eggehvite, krem, kjøttfarse, etc..