Beste kjøleskap - best i test kjøleskap 2019!

Proguiden gir deg oversikten over de beste kjøleskapene på markedet akkurat nå!

Publisert: 01. November 2019, 11:01 Sist oppdatert: 04. November 2019, 07:41 Skribent: Torbjørn Høstmark

Er du på utkikk etter et nytt kjøleskap så har du kommet riktig sted. et kjøleskap er ikke lenger bare en avlang boks som har en temperatur på ca. 4 grader, kjøleskapet i dag er langt mer avansert enn kjøleskapene var for 10 år siden. I dag er kjøleeffekten mye bedre, strømforbruket lavere, støynivået lavere og funksjonalitet større.

Det finnes flere typer kjøleskap, hvorav det vanligste er frittstående kjøleskap og kombiskap. De andre alternativene er side-by-side kjøleskap (kalles også Amerikansk kjøleskap) og Frensch door-kjøleskap

Frittstående kjøleskap

Dette er det mest vanlige kjøleskapet og passer for alle som har behov for mye kjølekapasitet. Ettersom det kun er kjølefunksjon, trenger du alternativt en fryser i tillegg. Dersom ikke plassen er noe problem, så kan vi trygt anbefale et frittstående kjøleskap, men om du bor i en mindre bolig eller har et lite kjøkken og ønsker tilgang til både kjøl og frys på samme sted, så bør du vurdere et kombiskap.

Kombiskap

Kombiskapene er praktiske ettersom de kombinerer kjøl og frys i samme enhet. bor du i en mindre bolig eller har et lite kjøkken, så kan dette være et veldig godt alternativ. Kombiskapet passer også godt for mindre husholdninger som ikke har behov for digre kjøleskap med stort volum.

Side-by-side kjøleskap (Amerikansk kjøleskap)

Side-by-side kjøleskapene er kjøleskap der kjøle- og frysedelen er plassert på hver sin side av skapet. I tillegg har mange av disse skapene ekstra funksjoner som isbitmaskin, kullsyremaskin eller vanndispensere for kaldt vann, innebygd i døren. Disse skapene tar stor plass og egner seg derfor best til store og åpne kjøkken. De kan også være noe mer krevende å installere, og det anbefales fagfolk til å gjøre jobben. 

French door-kjøleskap

French-door kjøleskapet tilhører side-by-side kategorien og ser likt ut som den nevnte varianten. Likevel har en del produsenter valgt å skille de to kategoriene fra hverandre ettersom French-door kjøleskapene som regel har tre eller fire dører i motsetning til "kun" to. Denne varianten tar relativt stor plass på lik linje med side-by-side kjøleskapene, og egner seg derfor best til store kjøkken og større husholdninger.

Under gir vi deg en oversikten over de beste kjøleskapene på markedet akkurat nå. Vi har valgt ut 1-2 modeller innen hver kategori. Nederst i artikkelen gir vi deg en oversikt over hva du bør tenke over når du velger et nytt kjøleskap.

1
Bosch KGE36VW4A

Bosch KGE36VW4A er kombiskapet som gang på gang kåres til "best i test"!

KGE36VW4A fra kvalitetsmerket Bosch er et stort og fint kombiskap som gir deg "hele pakka". Med hele 214 liter i kjøleseksjonen og 88 liter i fryseseksjonen, dekker Bosch KGE36VW4A enkelt behovet til en familie på 3-4 personer. I

Skapet er klassifisert i energiklasse A+++ og sørger for at du bruker mindre energi på kjøkkenet. Lydnivået er på lave 38 dB, kjøleseksjonen har ventilert kjøling slik ar kulden fordeles jevnt på samtlige hyller. Elektronisk temperaturstyring gjør det enkelt å stille inn temperaturen helt presist, mensLED-belysningen gjør det lett å få oversikt over hva du har på hyllene. Kjøleskapet har i tillegg AntiFrost-funksjon for automatisk avriming. Innredningen er oversiktlig og skuffene kommer i ulike størrelser og dybder.

Bosch KGE36VW4A er uten tvil et av de beste frittstående kombiskapene du får kjøpt. Til denne prisen er det ingenting å nøle etter!

10 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 6399,-
2
Liebherr Kef 3710-20 001

Liebherr Kef 3710-20 001 har et altfor vanskelig navn, men kjøleskapet er likevel av topp kvalitet!

Liebherr Kef 3710-20 001 er et stort og romslig kjøleskap som for mange vil kunne bidra til å redusere matsvinn med sitt effektive kjølesystem. Kjøleskapet er på hele 342 liter, og skal enkelt kunne dekke behovet til en husholdning med 5-6 personer.

Ventilert kjøling sikrer at temperaturen holder seg jevn på alle nivåene i kjøleskapet slik at du unngår at det kun er kaldt i toppen, mens det er varmt i bunnen. FreshAir aktivt kullfilter sikrer optimal luftkvalitet og friskhet, mens PowerCooling sørger for at maten kjøles raskt ned og at temperaturen holdes jevn. 

Liebherr Kef 3710-20 001 er klassifisert til energiklasse A+++, best i klassen, og sikrer et lavt energiforbruk. Elektronisk temperaturstyring gjør det enda enklere å stille inn temperaturen i kjølerommet helt nøyaktig, mens LED-belysningen gir et godt overblikk over hva du har i hyllene. Lydnivået er lavt og ligger på kun 38 dB. Døren kan også vendes, dersom dette skulle være nødvendig.

Liebherr Kef 3710-20 001 koster, men det kan absolutt være verdt investeringen. Kjøleskapet er energieffektivt og har funksjoner som gjør at du kan unngå å kaste unødvendig mye mat. Dette kjølekspaeut anbefales dersom du trenger et nytt stort kjøleskap.

10 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 15299,-
3
Samsung RB31FERNCSS/EF

Samsung RB31FERNCSS/EF er et av de mest stilfulle kjøleskapene du kan få kjøpt, og det til en svært levelig pris!

Samsung RB31FERNCSS/EF klarer kunsten å kombinere stil, funksjon, og pris på en elegant måte. Denne modellen har gått til topps i flere kåringer, og har raskt rukket å bli en kundfavoritt.

Kjøleskapet har en kapasitet på 206 liter i kjøleseksjonen og 98 liter i fryseseksjonen, dekke Samsung RB31FERNCSS/EF dekker dermed behovet til en familie på 3-4 personer. Støynivået er også meget bra, kun 39 dB, og energiklassen er A++.

Modellen er svært lik Bosch KGE36VW4A, ikke minst er prisen den samme, men fryseren er litt større, og selve kjøleskapet ser litt mer elegant ut i stål. I likheten med Bosch-skapet har Samsung RB31FERNCSS/EF antiFrost for automatisk avriming.

Ellers har kjøleskapet en smart innredning med uttrekkbare hyller og skuffer i ulike størrelser som bidrar til å gjøre det enkelt å oppbevare forskjellig type mat på forskjellige steder, og ikke minst å øke holdbarheten på matvarene. I kjøleseksjonen har du ventilert kjøling som sørger for at temperaturen fordeles jevnt på alle hyllene. Med elektronisk temperaturstyring blir det også enklere å stille inn temperaturen helt presist. LED-belysningen gjør det enkelt å få et godt overblikk over matvarene på hyllene.


Samsung RB31FERNCSS/EF er rett og slett et gjennomført kombiskap, og det anbefales sterkt!

10 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 6799,-
4
Electrolux EN6086JOX

Electrolux EN6086JOX er dyrt, men rått!

Electrolux EN6086JOX er et stort side-by-side kjøleskap som sørger for en komplett alt-i-ett-løsning. Her får du en diger kjøleseksjon på 417 liter, en fryseseksjonen på 119.00 liter, en vannbeholder som gir deg kaldt vann fra en vanndispenser, enkel betjening via en stilig touchskjerm, LED-belysning som gjør det enkelt å holde oversikt over maten i kjøleskapet, og funksjoner som FastFreeze, Action cool og FrostFree som bidrar til å sørge for automatisk avriming, rask nedkjøling, frisk og kald luft, og jevn temperatur.

Energiklasse A+ ligger i den gode enden av energiskalaen og sikrer deg et fornuftig energiforbruk. Skapet har en Anti-Fingerprint overflate, som gjør at du unngår fettete fingeravtrykk på overflatene. Skapet har French door, det vil si at kjøle- og fryseseksjonen er plassert over hverandre og ikke ved siden av hverandre.

Electrolux EN6086JOX beviser at kvalitet koster, men jammen får du det du betaler for! Og ikke minst, husk at her er kapasiteten til både fryser og kjøl så stor at du sannsynligvis ikke trenger å kjøpe to separate enheter.

9 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 19599,-
5
Bosch KSV36XL3P

Bosch KSV36XL3P er en av de mestselgende kjøleskapene på markedet og er svært godt like blant forbrukerne!

Bosch KSV36XL3P er et kvalitets-kjøleskap til en god pris. Her får du en flott stål-farget finish, stor kjølekapasitet på 346 liter (nok til 5-6 personer), og et praktisk hyllesystem for enkel oppbevaring av ulike matvarer, flasker, etc..

Bosch KSV36XL3P kommer med funksjonene VitaFresh og FreshSense som sikrer rask nedkjøling, frisk og kald luft, og et jevn og perfekt oppbevaringsklica for de. ulike matvarene.

Energiklasse A++ er i den bedre enden av energiskalaen og bidrar til lavere strømutgifter. Støynivået er på respektable 39 db. Den elektroniske temperaturstyringen lar deg også stille temperaturen helt presist, samtidig som LED-belysningen gjør at du får enkelt overblikk over matvarene på hyllene. Døren kan også vendes, dersom dette skulle være nødvendig.

Bosch KSV36XL3P kunne kostet et par-tre tusen kroner mer uten at vi hadde stusset på det. Dette er et gjennomført og bra kjøleskap til en meget god pris.

9 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 6995,-
6
Bosch KAD90VI20

Side-by-side skapet KAD90VI20 fra Bosch er et elegant "møbel" som ikke bare gjør kjøkkenet pent, men også mer lettvint!

Bosch KAD90VI20 har en stor kjøleseksjon på hele 370 liter, og frysekapasitet på 163 liter. Kjøleskapet er klassifisert i energiklasse A+ ligger i den gode enden av energiskalaen. NoFrost sikrer automatisk avriming, og SuperFrys sørger for å kjøle ned matvarene raskt. MultiAirflow bidrar til frisk og kald luft i hele kjøleskapet slik at maten holder seg lengst mulig.

Elektronisk temperaturstyring gjør det enklt å stille inn temperaturen helt presist, og den strømbesparende LED-belysningen hjelper deg med å få oversikt over innholdet i kjøleskapet. Anti-Fingerprint overflate bidrar til at det er enkelt å holde kjøleskapet rent utvendig, og inventaret består av hyller og bokser gir deg stor frihet til å plassere ulike matvarer for seg.

Bosch KAD90VI20 har egen vanndispensere som tar deg nyte kaldt vann til enhver tid. Maskinen har også innebygd isbitmaskin.

Bosch KAD90VI20 er et flott side-by-side kjøleskap som gir deg mye for pengene. Her får du alt i ett, og ismaskin på kjøpet!

9 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 15995,-
7
Electrolux ERF2004AOW

Electrolux ERF2004AOW er kanskje det beste billig-kjøleskapet du kan få kjøpt.

Electrolux ERF2004AOW er bra, og det er billig. 3000kr for et kjøleskap er absolutt i det nedre prissjiktet, og man bør være obs på hva man kjøper. Electrolux ERF2004AOW leverer likevel et godt kjøleskap for de som ikke trenger det mest avanserte, eller kanskje er på jakt etter et kjøleskap nummer 2, eller et til hytta/feriehuset.

Kjøleskapet har automatisk avriming, et lavt energiforbruk (A+), en kapasiteten på 192 liter (passer 1-2 personer), praktisk LED-belysningen som gir deg et godt overblikk over hva du har på hyllene, og en romslig og praktisk innredning for oppbevaring av maten. Et stort pluss er at kjøleskapet er stillegående med et lydnivå på kun 38 dB. Du kan også hengsle om døren, hvis det skulle vise seg at den vender feil vei.

Electrolux ERF2004AOW er et perfekt kjøleskap for små husholdninger eller som et ekstra kjøleskap om du har behov for mye plass.

                                                                                                                                                                    

8 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 2995,-

Dette må du vite før du velger kjøleskap

Før du klikker deg inn på  en av modellene og trykker "kjøp", så er det noen faktorer som er viktig å være klar over når du skal velge kjøleskap. Under oppsummerer vi de viktigste punktene.


1. Størrelse

Å velge riktig størrelse er kanskje det viktigste du bør tenke over når du skal kjøpe nytt kjøleskap. Er dere en stor familie på 5, så kjøper du ikke et lite kombiskap - da velger du enten et større frittstående kjøleskap, eller et Side-by-side kjøleskap.

Bor du derimot alene, dere er en mindre husholdning eller du trenger et ekstra kjøleskap til kjeller/bod/etc., så kan et kombiskap være ideelt.

Et større kjøleskap trekker noe mer strøm, selv om det ikke er dette som kommer til å være utslagsgivende på neste års feriebudsjett. Skal du erstatte et gammelt kjøleskap er det viktig at du vet om det nye kjøleskapet vil passe der det gamle stod. Generelt måler de fleste frittstående kjøleskapene 60 cm i bredden, mens høyden kan variere noe mer.

Det danske Forbrukermagasinet Tænk estimerer med følgende oversikt når du skal beregne plassbehovet ditt:

  • 100-150 liter:  til 1 eller 2 personer
  • 150-200 liter: til 3 eller 4 personer
  • 200+ liter: 5 eller flere personer


2. Plassering 

For å fungere mest mulig energieffektivt, trenger kjøleskapet luft, og det bør derfor ha litt plass rundt seg slik at det ikke står helt inntil veggen eller taket. Kjøleskapet generer også varme, så unngå å lagre for mye på toppen av kjøleskapet.


3. Strømforbruk

Ulike modeller har naturlig nok ulikt strømforbruk. De aller fleste kjøleskapene er svært energieffektive, men du bør merke deg hvilke energimerking kjøleskapet har, og du bør se at kjøleskapet har minimum A+ klassifisering. Mange som bytter kjøleskap går fra en eldre og mindre energieffektiv modell, og dette kan raskt gi utslag på strømforbruket og tilsvarende strømregningen.


4. Kjøl / frys

Dette henger tett sammen med størrelse. er du bestemt på at du ønsker et kombinert kjøl- og fryseskap, så er valget på et kombiskap enkelt. Dersom du har behov for stor kjølekapasitet, og ikke minst stor frysekapasitet, så er det bedre å gå for et frittstående kjøleskap og en egen fryser. Dersom du for eksempel jakter, fisker, baker mye, eller av en eller annen grunn har behov for å fryse store mengder varer samtidig, så er det også et argument for å gå for to separate enheter. 

Side-by-side kjøleskapet, eller French-door kjøleskapet, passer for deg som har et stort kjøkken, har behov for stor plass i både kjøleskap og fryser, og som ønsker alt i ett. Disse skapene er også praktiske siden de er oversiktlige, samler alt på ett sted, og har ekstra funksjoner som kan komme til glede (isbitmaskin, kullsyremaskin, vanndispenser med iskaldt vann).


5. Støynivå

Gamle kjøleskap bråker mye, og heldigvis er dette heller uvanlig for nyere kjøleskap. Likevel, det er verdt å merke seg de modellene som peker seg ut som de mest stillegående.


6. Ekstra funksjoner

Kjøleskap med funksjoner AntiFrost eller LowFrost gjør at du unngår riming og fukt i kjøleskapet. Flere kjøleskap kommer også med et slags luft sirkulasjonssystem som gjør at luften hele tiden er frisk og kald, og ikke minst bidrar det til å kjøle ned matvarene raskest mulig etter at de er plassert inn i kjøleskapet.