Beste kjøkkenmaskin – best i test kjøkkenmaskin!

En god kjøkkenmaskin er halve jobben til et godt resultat på kjøkkenet. Vi gir deg oversikten over de beste kjøpene akkurat nå! Kjøkkenmaskinen har inntatt de fleste hjem, men mange har en gammel maskin som halter på siste verset og som kanskje ikke gjør den jobben den en gang var i stand til. En god kjøkkenmaskin skal

Publisert: 4. February 2020, 03:05 Sist oppdatert: 5. March 2020, 02:40 Tekst: Torbjørn Høstmark

En god kjøkkenmaskin er halve jobben til et godt resultat på kjøkkenet. Vi gir deg oversikten over de beste kjøpene akkurat nå!

Kjøkkenmaskinen har inntatt de fleste hjem, men mange har en gammel maskin som halter på siste verset og som kanskje ikke gjør den jobben den en gang var i stand til. En god kjøkkenmaskin skal kunne elte deig og piske krem lett som en lek. I tillegg har flere kjøkkenmaskiner tilkoblingsmuligheter for mye forskjellige tilbehør som tar deg lage smoothie, knuse is, hakke nøtter, kverne kjøtt, etc..

En kjøkkenmaskin er også relativt stor, så det kan være greit at det har en form et design som ikke er altfor dominerende. Det er også en fordel om den ikke bråker så mye at naboen kommer og banker på ytterdøra di.

Vi har gått gjennom en rekke tester og kundevurderinger for å komme frem til de beste kjøkkenmaskinene du får kjøpt på markedet i dag. Alle modellene er anbefalt, det gjelder bare å finne den modellen som passer ditt behov best.

Dette bør du tenke over før du kjøper en kjøkkenmaskin

Når kjøkkenmaskiner varierer i pris fra en tusenlapp til godt over det tidobbelte, så skjønner du kanskje at det må være store forskjeller i funksjonalitet mellom den rimeligste og dyreste. Til tross for at prisen ikke alltid gjenspeiler dette, så er det en del ting du bør tenke over når du skal velge kjøkkenmaskin.

Bruk

Hvor mye kommer du til å bruke kjøkkenmaskinen? Baker du en´ gang i måneden, eller flere ganger i uken? Dersom maskinen blir brukt ytterst sjelden, så er det ingen hensikt å svi av flerfoldige tusen på en dyr kjøkkenmaskin. Men, om du vet med deg selv at du baker mye, og ønsker at maskinen ikke skal sette begrensninger på bakegleden din, så kan du med firedel investere i en mer kostbar maskin.

Kapasitet

Kapasiteten til kjøkkenmaskinen henger litt sammen med forrige punkt. Baker du mye, så er det fordel at maskinen har større kapasitet. Og baker du store porsjoner når du først tryller på kjøkkenet, så er det ekstra lurt at maskinen tåler mye.  Kapasiteten er nemlig helt avgjørende for hvor store porsjoner du kan lage på en gang.

Vekt

Vekten til kjøkkenmaskinen er det nok svært få som tenker over, men den kan faktisk være ganske viktig. En lett kjøkkenmaskin vil enkelt kunne løftes ut og inn fra et skap og på kjøkkenbenken, mens en tyngre maskin raskt blir tungvint å flytte frem og tilbake.

Men, en lett maskin vil også være mindre stødig når den står og elter på kjøkkenbenken, spesielt store og tunge deiger. Her har de tyngre kjøkkenmaskinene en fordel siden de er mye mer stabil.  Så igjen, tenk over hvor mye du kommer til å bruke maskinen, og deretter gjør et valg på bakgrunn av dette.

Støynivå

En kjøkkenmaskin bråker, det kommer du ikke unna – men det er stor forskjell på hvor mye støy de lager! Støynivået henger ikke sammen med motorkraft og størrelse, det viktigste er byggekvaliteten. Støynivået oppgis i desibel, der en økning på 3db er en dobling i lydstyrke.

Effekt

Effektenen er et mål på hvor mye kraft maskinen yter. Det naturlige ville være å tenke at en stor motor yter mer kraft enn en liten motor, men det er ikke alltid tilfellet. Igjen henger dette sammen med byggekvalitet.

Tilbehør / ekstrautstyr

Mange av kjøkkenmaskinene har mulig for å koble til en rekke ekstrautstyr som utvider funksjonaliteten ytterligere. Dette kan være ulike former for kverner, pisker, rivjern, etc.. Fellestrekket er at de gjør det enklere å bruke maskinen til å lage flere typer bakster eller matvarer, som for eksempel is, pasta, eggehvite, krem, kjøttfarse, etc..