Beste mobiltelefon - best i test mobiltelefon 2019

Vi har funnet frem til de 10 beste mobil kjøpene på markedet i ulike prisklasser. Her er det garantert noe som passer deg!

Publisert: 01. October 2019, 05:23 Sist oppdatert: 07. November 2019, 15:54 Skribent: Torbjørn Høstmark

Er du på jakt etter ny mobiltelefon? Aldri har det vært bedrr å være forbruker! I 2019 kan du glede deg over toppmodeller med helt rå spesifikasjoner, og billig-telefoner som gir deg enormt mye for pengene! Vi har funnet frem til de 10 beste telefonene på markedet i ulike prisklasser. Her er det garantert noe som passer deg:

Synes du at mobiltelefoner har blitt dyre? På starten av 2000-tallet kostet en Nokia 3310 drøyt 2000kr, mens nå kan du kjøpe deg en «toppmodell» til samme prisen! Utviklingen går rivende raskt i IT-verdenen, og det bidrar til at prisene presses stadig lavere samtidig som du får bedre produkter.

Mens Apple og Samsung har herjet topplistene i mange år, ser vi nå en økende trend med sterke kinesiske merker som med svært gode telefoner til meget konkurransedyktige priser, tar en betydelig jafs av markedet. Huawei er i vinden som aldri før og vokser raskest av alle, mens «lille» Xiaomi jakter de på oppløpssiden.

Her er våre 10 anbefalinger for 2019:

1
Apple iPhone 11 Pro 256GB Silver

5,8" XDR OLED-skjerm, Trippel kamerasystem, Frontkamera med slo-fie, Hurtiglading og trådløs lading, A13 Bionic-chip.

iPhone 11 Pro - bedre enn noen gang! Endelig gir Apple oss det vi har ønsket i mange år; ett godt kamera og en telefon med lang batteritid! iPhone 11 Pro skiller seg ikke stort fra forgjengeren på design, bortsett fra den nye kameramodulen, men på det meste annet skiller iPhone 11 Pro seg ut svært positivt. 

Begge de nye Pro-modellene, iPhone 11 Pro med 5.8" stor skjerm og iPhone 11 Pro Max med 6.5" stor skjerm, har fått et nytt ultravidvinkelkamera i tillegg til den vanlige vidvinkel linsen. Det tredje kameraet er en 2x telefotolinse som sørger for at du har er godt dekt når det gjelder zoom. I tillegg har Apple lansert sin versjon av nattmodus som Huawei har ledet ann i et par år, og Apple har til de grader gjort leksene sine. Kritikerne er fra seg av begeistring og kårer iPhone 11 Pro til det beste allround-kameraet! iPhone har alltid vært sterk på video, og leverer sakene også i denne utgaven. Både hoved- og frontkamera lar deg filme i 4K og sakte film.

Den kraftige A13 Bionic-chippen og det perfekt optimaliserte operativsystemet, sørger for sømløs navigering i menyer og programmer. Selv de tyngste spill går som en lek, og tung videoredigering går silkemykt. Face ID gir lynrask og sikker innlogging på både telefonen og i ulike apper, og nytt av året er at det følger med en kraftig 18-watts hurtiglader. Batteritiden er også ytterligere forbedret fra iPhone XS og varer opptil 4 timer lengre på en lading.

Elsker du å fotografere, filme, eller krever en god mobil til tunge spill, da er iPhone 11 Pro et meget godt valg. Det nye kameraet og den oppgraderte batteritiden er verdt å oppgradere for alene. Rett og slett en helt suveren mobil! Kanskje er det nettopp derfor DinSide.no gir Apple iPhone 11 Pro terningkast 6 - den første 6-eren til iPhone siden iPhone 6s i 2015.


Gå til nettbutikk
Kr 13890,-
2
Samsung Galaxy S10 Prism White

Samsung sin flaggskipmodell har virkelig tatt nye steg i 2019. Der tidligere Galaxy S9 allerede høstet en rekke godord, har S10 blitt ytterligere forbedret. Her får du en kraftpakke som leverer topp spesifikasjoner fra øverste hylle, er stort batteri som både lader raskt og Jan fungere som powerbank, kanskje markedets flotteste skjerm og et fantastisk kamera. Selv om Huawei P30 Pro gjerne refereres til som "kamera kongen", så står ikke S10 tilbake for noe. Telefonen er i tillegg til et lyssterkt hoved kamera utstyrt med en 2X telelinse og en vidvinkellinse. Der P30 Pro har sin styrke i en kraftig zoom og nattbilder, leverer Galaxy S10 jevnt over bare fantastiske "point and shoot" bilder.


Samsung har også gjort noen endringer på operativsystemet som gjør at telefonen kjører på en renere utgave av Goggles Android. Alt flyter raskere og føles mer gjennomført, samtidig er du garantert raskere oppdateringer til telefonen.


Samsung Galaxy S10 er en rålekker telefon som gir deg alt du trenger og litt mer. Den er relativt kompakt til å by på topp stor skjerm, og har både maskinvare og programvare som sørger for et du kan ha telefonen i mange år. Er bombesikkert kjøp!

 

 

Gå til nettbutikk
Kr 9390,-
3
Huawei P30 Pro 128GB Dobbelt-SIM

Jakter du den beste mobiltelefonen på markedet, så kommer du ikke utenom Huawei Mate 20 Pro. Det virker som om kineserne har et mål om å bryte nye barrierer hver gang de lanserer noe nytt, og med P30 Pro har de nærmest revolusjonert kamerateknologien i mobiltelefoner. Her får du en av de kraftigste prosessorene på markedet, en enorm skjerm med tynne rammer, et stort batteri som i tillegg lader vanvittig raskt (!!!) og som gir deg mulighet til å bruke mobilen som en powerbank, fingeravtrykkleser i skjermen, ansiktsopplåsning, og ikke minst det beste av alt- et helt rått kamera! Huawei P30 Pro tatt mobiltelefonen lengre enn noen andre og gir deg 5X optisk zoom og 10 ganger hybrid zoom. For ikke å snakke om nattmodusen som lar deg knipse detaljerte nattbilder håndstående selv i stummende mørke! Og nevnte vi at telefonen er vanntett?


Terningkast 6 hos Dinside, 10/10 fra Digi.no og 9.5/10 hos Tek.no I tillegg røsker mobilen med seg det som er av lovord fra internasjonale medier. 


Ønsker du deg best mulig bilder, størst mulig batteri og en stor og nydelig skjerm som lar deg nyte filmer, bilder, spill og surfing på nett, da er Huawei P30 Pro mobilen for deg.

Gå til nettbutikk
Kr 8748.75,-
4
Apple iPhone 11 128GB

6,1" Liquid Retina HD LCD-skjerm, Vann- og støvbestandig, To 12 MP kameraer, Face ID for sikker autentisering, Trådløs lading.

Apple sin rimeligste modell har blitt enda bedre! Kanskje er dette første gang vi kan skrive at Apple iPhone virkelig leverer mye mobil for pengene! Hvis du er blendet av hysteriet rundt iPhone 11 Pro, så kan vi med en gang si at iPhone 11 er nesten alt som iPhone 11 Pro er, bortsett fra at denne modellen har en LCD-skjerm i stedet for en OLED-skjerm, og mangler 2x televinkel kameraet. Sett bort fra dette, så er det mer eller mindre samme telefon, men til en langt lavere pris!

I motsetning til sine storebrødre iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max som størrelsesmessig måler 5,8" og 6,5", så legger iPhone 11 seg på 6,1", noe som veldig mange vil oppleve som helt perfekt. iPhone 11 har den samme (enormt) kraftige prosessoren og det samme polerte operativssytemet, oppgradert Face ID og støtte for trådløs lading.


Nye iPhone 11 har høstet mye god kritikk for sine meget flotte bilde- og videokvalitet, og den nye nattmodusen sikrer deg fantastiske bilder i mørket. 


Telefonen støtter også hurtiglading, men i motsetning til iPhone 11 Pro og 11 Pro Max, følger det ikke med hurtiglader i esken. Likevel, dette er en real totalpakke av en telefon, og en sterk anbefaling til deg som ønsker et av de beste mobilkameraene som finnes.


Apple iPhone 11 er iPhonen for de aller fleste, og som gjør iPhone tilgjengelig for en mye større gruppe mennesker enn tidligere.


Gå til nettbutikk
Kr 9090,-
5
OnePlus 7 Pro 8GB RAM 256GB

OnePlus er selskapet som gang på gang leverer spesifikasjoner i ypperste klasse til en nesten uforståelig lav pris når du sammenligner med konkurrentene. OnePlus 7 Pro er den siste, og ikke minst råeste, modellen i serien av Oneplus-telefoner, og byr på mer kraft og flere goder enn noen gang. Her får du en meget god 6,67 tommer AMOLED-skjerm, kraftige høyttalere, et fancy pop-up kamera, en rask og god fingerleser innebygd i skjermen, lang batteritid og suveren hurtiglading (!), og ikke minst en lynrask prosessor som tygger seg gjennom selv de tyngste oppgaver. OnePlus 7 Pro er ikke offisielt IP-sertifisert, altså vanntett, men OnePlus selv hevder at telefonen skal tåle vann til tross for at de ikke har kostet på den selve sertifiseringen. 

 

Telefonen har tre kameraer på baksiden, hvorav et hovedkamera på 48MP, et ultra vidvinkelkamera på 16MP og en 8MP telelinse, så her er du sikret god kvalitet på bildene. OnePlus kan i tillegg til en heldekkende høyoppløst Fluid AMOLED-skjerm, skilte med 90 Hz oppdateringshastighet som leverer en uavbrutt og fantastisk bildeopplevelse selv under grafisk krevende spill og høyoppløste filmer.

 

Både TEK.no og DIGI.no gir OnePlus 7 Pro 9/10, DinSide.no kaster terningkast 6, og telefonen høster svært god kritikk i internasjonale medier. Dette er telefonen for deg som bruker telefonen til mange tunge oppgaver, og ikke minst elsker å spille grafikktunge spill og å se film og serier! 

 


Gå til nettbutikk
Kr 7498.75,-
6
Motorola Moto G7 Plus

Testkarakter 9/10 hos Tek.no,6,2" Full HD+-skjerm,4 GB RAM + 64 GB lagring,16+5 MP dobbeltkamera,Dolby Audio-balanserte stereohøyttalere,Heldagsbatteri med TurboPower-lader (27 W),

Motorola Moto G-serien har tronet øverst på bestselger listene over budsjett telefoner i flere år, og det er absolutt ikke ufortjent. År etter år vinner de priser for beste mobiltelefon i sin priskategori, og hvert år blir tekno-journalister overrasket over hvor bra en rimelig telefon faktisk kan være. Motorola Moto G7 fortsetter å levere der Moto G6 stoppet, og føyer seg til rekken av «bombesikre kjøp».

 

Motorola Moto G7 har ryddet opp i småfeilene fra forrige generasjon, og leverer ytelse på nivå med langt dyrere telefoner. Utseendemessig har telefonen fått større skjerm med mindre rammer, og bedre kontraster. Prosessoren og innmaten har gjennomgått den årlige oppdateringen og blitt enda raskere og mindre strømkrevende, mens kameraet som tidligere gir fine bilder. Du kan også glede deg over god batteritid og super rask lading! Mens flere «billig telefoner» ikke er vanntett, så er Moto G7 behandlet med en coating som gjørma den værtett. Selv om du ikke kan svømme med denne telefonen, så er den godt rustet mot nedbør og fuktig vær.

 

Motorola Moto G7 er sammen med Xiaomi Mi A2 en telefon som leverer langt mer enn man kan forvente i denne prisklassen. Finner du i tillegg telefonen på salg, bør du slå til umiddelbart. Denne telefonen leverer nemlig så bra at den hadde fortjent en høyere pris.

 

Gå til nettbutikk
Kr 2989,-
7
OnePlus 6T 8GB+128GB

Testkarakter 8,5/10 av Tek.no,6,41" AMOLED-skjerm,8 GB RAM + 128 GB lagring,16+20 MP-kamera,Fingeravtrykkleser i skjermen,Én dags batteritid på kun en halvtimes lading,

 

OnePlus hører til blant merkene som for alvor bør få Samsung og Apple til å skjelve. OnePlus var i mange år forbehold kun nettbestillinger der man måtte sette seg på venteliste for å få lov til å kjøpe telefonen, men heldigvis for oss forbrukere er det nå mulig å handle OnePlus i norske butikker. År etter år vinner denne telefonen priser for «bests mobil» i ulike kategorier, og OnePlus 6T er kinesernes beste telefon så langt. OnePlus 6T leverer teknologi som du ellers kun finner på de dyreste mobilene, og har i tillegg fingeravtrykkleser innebygd i skjermen og en pålitelig ansiktsopplåsning. 


OnePlus 6T er blant de raskeste telefonene på markedet, og byr på en stor og flott skjerm. Kameraet leverer bra bilder i dagslys, gir deg 2X telelinse, men er ikke blant de skarpeste i klassen når lyset blir dårlig. Klarer du deg likevel med «ok+» bilder og heller prioriterer hastighet og ytelse, så er OnePlus 6T et meget godt kjøp. Operativsystemet ligner veldig på ren Android, men OnePlus har lagt til sitt eget skall, Oxygen OS, som mange opplever som enda bedre.

 

Telefonen er utstyrt med et stort batteri og hurtiglading. Det den derimot mangler er støtte for trådløs lading og værtetting. Klarer du deg uten dette, har du et fyrverkeri av en telefon.

 

 

Gå til nettbutikk
Kr 5290,-
8
Apple iPhone XS 256 GB

5,8" Super Retina-skjerm, Dobbelt 12 MP-kamera, iOS 12 med Memoji og gruppesamtaler i FaceTime, Vann- og støvbestandig med IP68, Trådløs lading.

 

Apple gjorde store forandringer for et par år siden da de fjernet hjemknappen, men som så ofte tidligere viser det seg at Apple vet hva de gjør. Du må ikke sammenligne spesifikasjonene på Android toppmodellene og iPhone XS, for selv om sistnevnte ser langt svakere ut på papiret, så leverer den fremdeles ytelse som overgår alt annet på markedet. Apple produkter kjører på et annet operativsystem enn sine konkurrenter, og dette er langt mindre ressurskrevende og leverer jevnt over en fantastisk rask og stabil opplevelse. 

Er du kjent med Apple, så vet du hva du får om du kjøper iPhone XS. Er du førstegangs kjøper, så lærer du deg raskt å bruke den.


Selv om Apple iPhone XS nylig ble erstattet av iPhone 11 Pro, fortjener den en plass på listen over de beste mobiltelefon kjøpene i år. Telefonen er fremdeles en av de kraftigste på markedet, og prisen har falt betraktelig siden lanseringen i fjor. 


Dette er telefonen for det som vil ha en mest mulig sømløs opplevelse fra en mobil som bare fungerer. Kameraet består av et hovedkamera og en 2X telelinse, hvorav begge leverer svært høy kvalitet på bildene.Til tross for at batteriet er relativt lite, leverer det likevel omtrent samme batteritid som sine konkurrenter som har større batteri. Har du allerede en Apple-dings som en Macbook eller en iPad, så kan du glede deg over hvor godt disse enhetene snakker/jobber sammen.


Apple IPhone XS var Apple sin første mobil uten hjemknapp, men jammen ble den raskt populær og en favoritt selv for ivrige Apple-brukere.  Apple iPhone har også den store fordelen at de får de samme programvare oppdateringene som toppmodellene, selv om de er flere år gamle. Det betyr blant annet stadig nye funksjoner og ikke bedre ytelse. Velger du en iPhone har du med andre ord mobiltelefon i mange år.

 

 

Gå til nettbutikk
Kr 11990,-
9
Huawei P20 Pro 128GB

Det var først på vårparten i fjor at Huawei virkelig sparket fra seg på det internasjonale markedet, og det var med lanseringen av P20 Pro. Med denne telefonen leverte Huawei en kraftpakke av telefon som krysset av på samtlige punkter og blåste alt annet av banen. Stort batteri, lynrask lading, stor skjerm i liten kropp, lynrask programvare og brukeropplevelse, og et kamera som gjorde ting som ikke skulle være mulig. Dette var den første telefonen med nattmodus som lar deg knipse flotte nattbilder helt uten stativ. 


Telefonen er forløperen til den nye testvinneren P30 Pro, men er likevel høyaktuell i dag, og det til en langt lavere pris enn ved lansering! Huawei P30 Pro har fått toppscore fra blant annet «Lyd & Bilde», iTavisen, TEK.no, DinSide og TV2. Dette er toppmodellen som nå er lagt seg i prissjiktet blant mellomklasse telefoner, og gir deg rett og slett en toppmobil til en meget god pris. 

Gå til nettbutikk
Kr 5498.75,-
10
Nokia 8.1 64GB

Nokia har kjempet seg tilbake i mobilbransjen og leverer igjen knallgode telefoner til en rimelig penge. Nokia 7 Plus ble rask en favoritt blant mange kritikere, og Nokia 8.1 gjør opplevelsen bare enda bedre. Designet har løftet seg enda et hakk og gir deg en stor og fin skjerm i en liten innpakning. Zeiss-kameraet leverer meget gode bilder og gir deg i tillegg mulig til å fotografere med vidvinkel eller 2X zoom. Liker du forresten å ta selfies? Nokia 8.1 er utstyrt med et solid 20MP selfie kamera!

 

Nokia 8.1 er som tidligere utstyrt med Android One, altså en helt ren Android utgave som lover deg oppdateringer i minst 2 år. Operativsystemet flyter også raskt og problemfritt, og er relativt strømgjerrig. En bonus en tvilling-SIM, stort batteri, hurtiglading og ikke minst mini-jack for de som ønsker å bruke kablede hodetelefoner. 

 

Nokia 8.1 leverer en totalpakke som  er vanskelig å komme utenom på en hvilken som helst toppliste, og er et sikkert kjøp i 2019.

Gå til nettbutikk
Kr 3898.75,-