Beste støyreduserende hodetelefoner - best i test hodetelefoner 2019!

Jakter du på nye hodetelefoner? Utvalget av hodetelefoner er helt enormt! Vi hjelper deg til å finne frem til de beste hodetelefonene til akkurat ditt bruk.

Publisert: 02. October 2019, 04:33 Sist oppdatert: 13. November 2019, 14:35 Skribent: Torbjørn Høstmark

Hodetelefoner har bestandig vært populært, men det er først de siste årene at det virkelig har skjedd virkelig store ting på denne fronten. Først kom et lettere design med en tynn kabel og 3.5mm jack kabel som du koblet til enheten du skulle spille av musikk fra, deretter kom de første trådløse hodetelefonene med så-som-så lyd og et klumpete design. På kort tid ble disse trådløse hodetelefonen på magisk vis, ledet ann av Bose og Sony, tryllet om til helt trådløse hodetelefoner med imponerende lydkvalitet, lang batteritid, aktiv støydemping og støtte for smartassistenter som Siri og Google. Plutselig kunne "ett sett hodetelefoner gjøre alt".

Under gir vi deg oversikten over noen av de beste hodetelefon-kjøpene på markedet i dag. Vi rangerer ikke 1-10 som 1.plass til 10.plass, men de 10 produktene vi ut fra en rekke tester og vurderinger mener er best.

Nederst i artikkelen finner du en oversikt over som er viktig å tenke på før du velger et sett hodetelefoner.

1
Sony WH-1000XM3 - Silver

Anbefalt av tek.no med 9,5/10,Lyddempende QN1-prosessor,Støtter høyoppløselig lyd med oppskalering,Bluetooth-overføring av høy kvalitet,Sound Position Control,30 timers driftstid,

Sony WH-1000XM1 var bra, oppfølgeren var bedre, og Sony WH-1000XM3 er best. Ingen over, ingen ved siden. Sony sinn flaggskipmodell vinner test etter test, og det er snart ikke mulig å få plass til flere "Best i test" klistremerker på esken de leveres i.

Dette er hodetelefonene for deg som ønsker markedets beste støydemping - uten at det går på bekostning av lydkvalitet og batteritid (opptil 30 timer)! Sony har bestandig vært kjent for å levere svært god lydkvalitet, uansett hvilke toner du spiller av. Lyd og Bilde mener Sony WH-1000XM3 er "verdens beste støydempende hodetelefoner", TEK.no konkluderer med "Sony er kongen av støydemping", og DinSide.no oppsummeres det hele med "Den beste totalpakken når det gjelder lydkvalitet, støydemping og batteritid".


Er du musikk-elsker og vet at du verdsetter god kvalitet på musikkavspillingen, ønsker å stenge ute sjenerende bakgrunnsstøy å oppleve hvordan det er å være i din "egen boble", da velger du Sony WH-1000XM3.


Gå til nettbutikk
Kr 3289,-
2
Bose HeadPhones 700

Lett tilgang til talekontroll,Enestående adaptivt system med fire mikrofoner,11 støyreduksjonsnivåer,Bose AR-aktivert,Aktiv EQ for involverende lyd på alle lydnivåer,


Bose QuietComfort II er ikke lenger kongen, men prinsen. Tronen er overtatt av Bose NC 700, hodetelefonene som fører Bose tilbake til toppen blant støydempende hodetelefoner.

Bose har alltid levert en god totalpakke, men deres nyeste NC 700 er bedre på nesten alle måter. Bose NC 700 gir deg markedets beste støydemping, en meget behagelig passform, lang batteritid, knallbra lydkvalitet og samtalekvalitet, og enkel og grei betjening med touchkontroller.

Bose hodetelefonene er enkle å koble til telefonen/PC-en/nettbrett/etc., og du kan også bruke de mot to enheter samtidig. Bose NC 700 blir ikke like kompakte som "lillebroren" Bose QuietComfort II når du legger de sammen, men er som nevnt bedre på meste annet.


Dette er hodetelefonene du velger om du vil ha et par behagelige hodetelefoner som gir deg absolutt alt du kan drømme om fra et sett gode hodetelefoner. Det er ikke mer å si. Anbefalt!

Gå til nettbutikk
Kr 4190,-
3
Bose QuietComfort 35 II

Støyreduksjon i verdensklasse,Bluetooth og NFC,Tre støyreduksjonsnivåer,Tilgang til telefonens virtuelle assistent,


Bose QuietComfort II er oppfølgeren til en av de bestselgende hodetelefonene noen sinne, og QuietComfort II leverer på alle områder. Her får du markedets beste støydemping, god batteritid (20 timer), flott lydkvalitet, stemmestyring og en behagelig passform. Støydempingen har alltid vært Bose sin spesialitet, men selskapet ble forbigått av Sony da sistnevnte lanserte sine WH-1000XM3. Likevel, ingen leverer hodetelefoner som sitter mer behagelig enn Bose. Det er en grunn til at dette er favoritten blant mange som lytter til musikk i flere timer i løpet av en dag.


Et bombesikkert kjøp dersom du ønsker "alt i ett"!

Gå til nettbutikk
Kr 2990,-
4
Sony WH-H900N

Trådløs tilkobling med Bluetooth,Digital støyreduksjon,Mikrofon og fjernkontroll,Rå lydkvalitet,


Sony er kjent for å lage gode hodetelefoner, og selv om det er storebroren WH-1000XM3 som er mest kjent, så trenger du ikke å tømme lommeboka for å få et sett virkelige gode hodetelefoner. Sony WH-H900 er i lillebroren til Sonys sin forrige toppmodell, og selges nå til en meget god pris.

Disse hodetelefonene byr på den samme støydempingen som WH-1000XM2, og leverer meget god støydemping. WH-900N sitter behgalig på hodet og har enkel betjening med touchkontroller på siden. Lyden er som alltid med Sony, velbalansert og fin, og batteritiden er upåklagelig (opptil 28 timer).

For 1500kr skal det godt gjøres å finne en bedre totalpakke, og at Sony WH-900N i tillegg kan foldes sammen å taes med nesten overalt uten å merkes, gjør det bare til et enda bedre kjøp.

Sterkt anbefalt!

Gå til nettbutikk
Kr 1490,-
5
Jabra Elite 85h

Opptil 36 timer batteritid, Økt samtalekvalitet med 8 mikrofoner, Tilpasser lyd etter omgivelsene ,Kan talestyres, On-Ear Detection.

"Jabra is back"! Og det med et brak! Er det virkelig mulig levere så gode hodetelefoner til 2500kr? Jabra Elite 85H har i hvert fall klart det. Her får du en helt enorm batteritid på 36 timer, helt rå støydemping og meget god støydemping. TEK.no gir Jabra Lite 85H 9/10, DinSide.no triller terningkast 6 og gir stempelet "Anbefalt", og flere store internasjonale medier lar seg fortrylle av Jabra sine hodetelefoner.

Jabra Elite 85H er ikke best på alt, men leverer soleklart mest for pengene, og klart best batteritid!

Gå til nettbutikk
Kr 2490,-
6
Sennheiser Momentum Wireless

Opptil 17 timers batteritid,Frekvensområde: 6 - 23000 Hz,Aktiv støyreduksjon, Bluetooth 5.0,Auto On/Off og Smart Paus.


Sennheiser Momentum Wireless utfordrer Bose og Sony på alle områder, og kan være hodetelefonene som tar underholdningen til et nytt nivå! Sennheiser har vært i lyd-gamet lenge, og det beviser de med sin siste modell av den tradisjonelle Momentum-modellen. Disse hodetelefonene leverer nemlig lyd i særklasse. Perfekt dynamikk, rimelig med bass, klar og tydelige toner, og lekker støydemping. Designet til Sennheiser Momentum er også stilfullt og retro, og de er behagelige å ha på over lengre tid.


Sennheiser Momentum dytter ikke Bose NC 700 og Sony WH-1000XM3 ned fra støyreduksjon-tronen, men de leverer til gjengjeld best lyd. Batteritiden varer "bare" 17 timer, så dersom det er avgjørende, vil Bose eller Sony være et bedre valg.


Ønsker du stil, komfort og suveren lydkvalitet i en og samme pakke, så er Sennheiser Momentum et meget godt valg for deg!

Gå til nettbutikk
Kr 4190,-
7
Andersson CDH 3.2

Lytt trådløst med Bluetooth 4.1, Aktiv støyreduksjon, Høy komfort ved hjelp av minneskum, Opptil 30 timer batteritid, Fungerer med både iOS og Android.


Andersson er et av husmerkene til Netonnet, og det er kjent for å levere svært god ytelse til en lav pris. Og Andersson CDH 3.2 trådløse hodetelefoner, skuffer overhodet ikke. For knappe 700kr får du nemlig et sett svært komfortable hodetelefoner med opptil 30 timer batteritid (!!!), aktiv støyreduksjon, innebygd handsfree og imponerende lydkvalitet.

Andersson CDH 3.2 er ikke i nærheten av toppmodellene på noen av punktene, bortsett fra batteritid, men til gjengjeld koster det ca. en femtedel av prisen!

Ønsker du deg et sett gode støydempende hodetelefoner som ikke ødelegger månedsbudsjett, eller som du ikke trenger å være så altfor redd for, så er Andersson CDH 3.2 et meget godt valg.

8
Sennheiser HD 4.50 BTNC Wireless

Sennheiser HD 4.50 BTNC Wireless leverer god og velbalansert lyd uten å smøre på med overdrevne toner. Støyreduksjonen er helt middels, men prisen er også svært lav, så vi kan ikke sette disse opp mot de beste.

Øreputene er godt polstret og kjennes behagelig, mens selve bøylen gjerne kunne hatt noe mer beskyttelse for å unngå ubehag. 

Battertiden er i underkant av 20 timer, noe som er svært bra i denne prisklassen.

For under 1500 kroner er Sennheiser HD 4.50 BTNC Wireless et godt kjøp!

Gå til nettbutikk
Kr 1398.75,-
9
Apple Beats Studio3 Wireless

Apple Beats Studio 3 er et produkt av Apple sitt oppkjøp av Beats for noen år siden, og sammen har de klart å lage et sett hodetelefoner som leverer god og fyldig lyd med ekstra trøkk på bass og høye toner.

Apple Beats har også klart å bevare den gode lydkvaliteten selv når støyreduksjonen slåes av, og dersom du eier en iPhone, så går paringen med hodetelefonene nærmest av seg selv. 

Hodetelefonene sitter godt på hodet, men er ikke fullt like behagelig som toppmodellene fra Sony og Bose dersom du bruker de over mange timer i strekk. Designet er nok mer diskret og ungdommelig, så her er det smak og behag.

Mye og god lyd for pengene!

Gå til nettbutikk
Kr 2698.75,-
10
Plantronics Backbeat Pro 2

Plantronics Backbeat Pro 2 byr på meget god lyd og nærmer seg de beste i klassen! Støydempingen er helt midt på treet, men Plantronics tar det igjen ved at de er behagelige å ha på over lengre tid. Hodetelefonene er relativt stor og tung, men de er i hvert fall godt polstret!

Der mange velger å bruke touchpaneler for å justere volum, starte/stoppe en sang, frem/tilbake, etc., benytter Plantronics seg av knapper. Touchpaneler er gjerne elsk eller hat, så her har dere som liker fysiske knapper et godt argument for å kjøpe Plantronics.

Batteritiden strekker seg til respektable 24 timer, men de kan ikke legges sammen, så hvis det er viktig for deg at hodetelefonene tar liten plass sekken/vesken, bør du vurdere et annet par.

Vi nøler likevel ikke med å anbefale Plantronics Backbeat Pro 2. TEK.no gir disse "Anbefalt" stempelet, og vi sier oss enig.

Gå til nettbutikk
Kr 2198.75,-

Dette må du tenke på når du velger hodetelefoner

Når du skal kjøpe hodetelefoner, er det enkelte ting du må være klar over.

  • Passform
  • Bruksområde
  • Batteritid

Passform

Passformen er først og fremst viktig ettersom det er avgjørende for både hvor behagelig hodetelefonene kjennes på hodet, hvor godt de sitter, hvordan musikken oppleves, og hvor bra de unngår å "lekke" musikk til omgivelsene.  Er hodetelefonene for store, vil de lettere kunne falle av hodet i ulike stillinger, og omgivelsene blir mer utsatt for sjenerende støy når musikken du spiller dundrer ut av to kraftige høytalerelementer som ikke lenger spiller musikk for dine ører, men for hele bussen, flyet, toget, etc..

Bruksområde

Det kan også være lurt å tenke på hva hvor du primært bruker hodetelefonene. Er det når du sitter hjemme i stua å bare vil lytte til god musikk? På vei til fra jobb som pendler på et tog eller en buss? På lange reiser med fly? Alt dette spiller inn. Dersom du reiser mye med kollektiv transport kan det være lurt å se etter et par gode hodetelefoner med aktiv støydemping som stenger mye av om bråket fra omgivelsene ute. De aller mest avanserte hodetelefonene har til og med en funksjon som lar menneskestemmer slippe gjennom støvfilteret, og likevel tar hodetelefonene bort det ubehagelige suset. Med andre ord vil du kunne slippe bråket fra toget eller flymotorene, men likevel få beskjed om "neste stopp", eller "fest setebeltene", etc..

Batteritid

Batteritiden har etterhvert blitt svært god på de beste hodetelefonene. Nå trenger du ikke lenger å bekymre deg for å gå tom for strøm selv på de lengste flyturene. De beste modellene tilbyr opp mot 30 timer (!!!), og det er mer og mer vanlig at hodetelefoner holder godt over 20 timer. Tenk derfor over om du har behov for god batteritid, eller om det ikke er så viktig for deg. VEt du at du skal bruke hodetelefonene mye på lange reiser, kan det være et avgjørende punkt.