Beste trådløse ørepropper - best i test trådløse ørepropper 2019!

Vi guider deg til hvilke trådløse ørepropper som passer best til deg og ditt bruk!

Publisert: 04. October 2019, 05:03 Sist oppdatert: 01. November 2019, 06:55 Skribent: Torbjørn Høstmark

Ønsker du frihet friheten ved å lytte til musikk når og hvor som helst helt uten å være avhengig av kabler? Da er nok et sett trådløse ørepropper midt i blinken for deg. Her guider vi deg videre til hvilken modell som passer best til deg og ditt bruk.

Tidligere var den eneste måten å lytte til musikk gjennom hodetelefoner eller ørepropper å koble de fysisk til 3.5mm jack utgangen på enheten som spilte av musikk, mens i dag er helt andre måter å koble seg til musikk kilden på. De aller fleste som lytter til musikk på farten benytter nok en mobiltelefon,  og selv blant de beste mobiltelefonene er det vanlig å droppe 3.5mm jack utgangen fullstendig. Med andre ord, øreproppene må kobles til på en annen måte, og det skjer ved hjelp av Bluetooth.

"Wireless" og "True Wireless"

Trådløse ørepropper kommer hovedsakelig i to ulike varianter; wireless (med ledning mellom proppene) og true wireless (fri for kabler - kun propper). Wireless har fordelen av lengre batteritid og koster gjerne noe mindre, mens true wireless ørepropper gir deg friheten av å kunne lytte til musikken uten noe som helst som henger i veien. Kvalitetsmessig holder de beste modellene av begge varianter svært god kvalitet lydmessig, og de fleste modellene kan tilpasse lydbilde til personlige preferanser gjennom å benytte en medfølgende app som lastes ned på telefonen. For begge typer er det viktig at de sitter godt i øret, for med trådløse ørepropper er det ingen bøyle over hodet som holder de på plass, og du er mer elle mindre avhengig av at de sitter fast i øregangen eller fester eg over øret (enkelte modeller har en bøyle som går over øret). Og ettersom veldig mange benytter trådløse ørepropper når de trener, er ute og går, eller er på farten ett eller annet sted, så er det ekstra viktig at de ikke plutselig faller ut. Vet du med deg selv at du kan ha utfordringer med å finne noe som passer ørene dine godt, så bør du i hvert fall se etter en modell som selges med mange ulike størrelser på proppene som følger med, slik at du enklere kan finne en størrelse/passform som er riktig for deg. 

I denne guiden har vi tatt med det vi mener er de beste trådløse øreproppene på markedet i dag, enten de "bare" er wireless eller true wireless. Noen av øreproppene leveres med den nyeste Bluetooth standarden, Bluetooth 5.0, som skal gi enda mer stabil tilkobling til avspillingsenheten, men forskjellen fra forrige generasjons Bluetooth er ikke veldig merkbar. Alle øreproppene fungerer uansett om du benytter iOS eller Android, men vi har spesifisert om tilhørende app til øreproppene er kompatibel med ditt operativsystem (gir gjerne flere innstillingsmuligheter). 

Dette bør du se etter

De fleste true wireless øreproppene kommer med et kompakt ladeetui som kan benyttes til oppbevaring øreproppene når du ikke bruker de, samtidig som de lader øreproppene. Det kan være stor forskjell på batteritiden på de ulike øreproppene, så dette bør du tenke over når du velger en modell. Skal du bruke øreproppene til trening? Da bør du se etter en modell med gode tilpasningsmuligheter, er vanntett/svetteresistent, og har lang batteritid. Er du en musikkelsker som liker å lene hodet tilbake å lytte til klare og fyldige toner, da bør du prioritere lydkvalitet. Bruker du øreproppene når du arbeider, reiser, eller i en annen sammenheng der du ønsker å skjerme deg selv fra støyende omgivelser, da bør du i hvert fall ta en kikk på ørepropper med støydemping. Til slutt, trenger du bare et enkelt sett for å lytte til lydbøker, podcaster, etc. når du er på farten, så vil ikke lydkvaliteten være det mest avgjørende, og kanskje finner du ett passende sett blant de rimeligste modellene. 
1
Jabra Elite Active 65t

Testvinner med terningkast 5 av dinside.no, Opp til 15 timers batteritid, IP56-sertifisert, True wireless, Bluetooth 5.0, 2 års garanti mot vann og støv.


Jabra er en av produsentene som virkelig har klart å lage gode trådløse ørepropper, og Jabra Elite Active 65t leverer på nesten alle områder. Øreproppene har et kompakt og flott design og tåler både svette og regn. Batteritiden er god med hele 5 timer for selve øreproppene, og med det medfølgende ladeetuiet, som også er svært kompakt og får plass i en liten lomme, kan de lades opp 3 ganger ekstra. Totalt får du hele 20 timer batteritid! Jabra Elite Active 65t kommer med nyeste generasjon Bluetooth som sikrer både rask og stabil tilkobling, og støttet "multi point" teknologien som gjør det mulig å koble til to enheter samtidig. 

Til denne prisen leverer Jabra Elite Active 65t leverer en totalpakke som ingen andre ørepropper er i stand til!

 • Lett, liten og sitter godt.
 • God batteritid: 5 timer for proppene, pluss 15 timer ekstra med ladeetui.
 • Nyeste bluetooth 5.0 gir svært stabil tilkobling.
 • "Multi point" gir mulighet til å koble til to enheter samtidig.
 • Svært god lyd!
 • Støtter Siri, Google og Alexa smart assistenter.
 • Slår seg automatisk av/på når de taes ut av ladeetuiet eller øret.
 • Enkel styring av musikk/samtale via knapper på øreproppene.
 • Ambient Voice gir mulighet til å høre lyder fra omgivelsene samtidig som du hører på musikk.
 • IP56-sertifisert (tåler svette og regn).
 • Tåler slag/fall i bakken.
Gå til nettbutikk
Kr 1690,-
2
JayBird Vista

Opptil 6 timer batteritid, Ladeetui: 10 timer, IPX7: Vann- og svettebestandige, Konfigurerbar EQ via app, Enkel multifunksjonsknapp.

Jaybird Vista er Jaybirds seneste tilskudd til trådløse ørepropper. Her utfordrer de Jabra Elite Active 65t til førsteplassen på tronen, og hvilken som er best er egentlig bare smak og behag. 

Ladeetuiet er mye mer kompakt enn den forrige utgaven, og passformen på øreproppene har også blitt forbedret. Jaybird Vista er vanntett/støvtett, og varer opptil 6 timer på en lading. De leveres med 3 geltupper i ulik størrelse for at du enklere kan finne den beste passformen. 

Lydkvaliteten er svært god, og som alltid med Jaybird kan du tilpasse lyden etter egne preferanser i den tilhørende appen. 


 • God lyd og gode justeringsmuligheter.
 • Bluetooth 5.0 gir stabil tilkobling.
 • Lang batteritid, 6t, og lader raskt.
 • Kompakt ladeetui.
 • Vanntette.
Gå til nettbutikk
Kr 1890,-
3
Sony WF-1000XM3

Opptil 24 timer battertid, Touch-kontroll, Talestyres via Google Assistant og Siri, Smart aktiv støyreduksjon, Praktisk ladetui.


Velkommen til en verden full av musikk, helt uten forstyrrelser! Sony WH-1000XM3 tilbyr topp støyreduksjon uten at det går på bekostning av lydkvaliteten. De innovative øreproppene gir i pose og sekk, og får toppscore over hele fjøla. TEK.no gir Sony WH-1000XM3 9/10, Lyd og Bilde kroner øreproppene med "Spesielt Anbefalt", og internasjonale medier er full av begeistring for Sony sine nye ørepropper.

Øreproppene er relativt små og lette og styres elegant med en god touchkontroll på siden av øreproppene, mens selve ladeetuiet er noe større enn de fleste andre i denne oversikten. Sony WH-1000XM3 kan imidlertid hurtiglader i 10 minutter å gi deg 90 minutter avspilling. Batteriet holder ellers opptil 8 timer med avspilling, og ladeetuiet gir deg tre ekstra ladinger.


Ønsker du å droppe de store støydempende hodetelefonene til fordel for noe mindre og lettere som også byr på en fantastisk lydkvalitet, så er Sony WH-1000XM3 det beste valget du kan gjøre.


 • Meget god lydkvalitet.
 • Helt rå støydemping til å være trådløse ørepropper!
 • God batteritid. Lades raskt.
 • Pent design.
 • Enkel betjening.
Gå til nettbutikk
Kr 2490,-
4
JayBird X4 Sport

Vann- og svettesikre, Trådløst tilkobling med Bluetooth, Gratis app med Equaliser, Masse tilbehør.


Jaybird X4 Sport er et sikkert valg dersom du ønsker et sett trådløse ørepropper med lang batteritid og værtetting. Disse øreproppene leverer super lyd som enkelt kan tilpasset egne preferanser gjennom den gratis appen som lastes ned opp telefonen, og i tillegg er det enkelt å finne en god passform med alle de ulike proppene og ørefinnene som følger med. 

Jaybnird X4 er vanntette slik at du slipper å bekymre deg for å bli overrasket av en kraftig regnbyge, og de kan enkelt pakkes bort i den medfølgende bæreposen. 


 • Vann- og svettesikre
 • Trådløst tilkobling med Bluetooth
 • Gratis app med Equaliser
 • 8 timer batteritid
 • Masse tilbehør
5
Jabra Elite 65t - Titanium

5 timers batteritid, IP-55-sertifisering, Testvinner, Bluetooth 5.0, 2 års garanti mot vann og støv.


Jabra Elite 65t er i utgangspunktet de samme øreproppene som Jabra Elite Active 65t, men er ikke like sikker mot vann og svette som sin storebror. De kan likevel fint brukes til trening eller i fuktig vær, men velg eller Active-modellen dersom du skal bruke de i regn eller i veldig fuktige omgivelse. Bortsett fra dette, så får du den samme gode lydkvaliteten, den sømløse tilkoblingen og behagelige passformen.

Jabra Elite 65t er et veldig godt kjøp til en meget god pris!

 • Lett, liten og sitter godt.
 • God batteritid: 5 timer for proppene, pluss 15 timer ekstra med ladeetui.
 • Nyeste bluetooth 5.0 gir svært stabil tilkobling.
 • "Multi point" gir mulighet til å koble til to enheter samtidig.
 • Svært god lyd!
 • Støtter Siri, Google og Alexa smart assistenter.
 • Slår seg automatisk av/på når de taes ut av ladeetuiet eller øret.
 • Enkel styring av musikk/samtale via knapper på øreproppene.
 • Ambient Voice gir mulighet til å høre lyder fra omgivelsene samtidig som du hører på musikk.
 • IP55-sertifisert (tåler vann og støv).
Gå til nettbutikk
Kr 1490,-
6
Jabra Elite Sport 2.0

Batteritid opp til 4,5 timer, IP-67 klassifisert, Måler puls og VO2 Max, Testvinner i Lyd&Bilde, Bluetooth versjon 4.1.

Jabra Elite Sport 2.0 er Jabra sin toppmodell blant trådløse ørepropper for sport og trening. Disse kommer med avanserte funksjoner som ikke Elite-serien har, men mangler til gjengjeld noen andre. Den "kuleste" funksjonen med Elite Sport 2.0 er at de er i stand til å måle puls og VO2-max bare ved å sitte i øret! I tillegg er Jabra Elite 2.0 helt vanntette og har en ekstra liten "vinge" som gjør at de sitter som støpt.

For de treningsglade er dette et sett meget gode ørepropper! Ekstra moro med puls og VO2-max måling!


 • Lyden er god, og passformen kan justeres med de medfølgende proppene.
 • Relativt små og lette, men ikke så diskrete som Elite Active 65t.
 • God passform. Enkelt å tilpasse med medfølgende gummipropper/vinger.
 • Imponerende nøyaktig måling av puls!
 • God og oversiktlig app på mobilen gir deg informasjonen om puls/tid/distanse målt under treningsøkta.
 • Egner seg også godt til samtaler.
 • Filtrer effektivt ut bakgrunnsstøy.Bra batteritid alene, og meget god med det medfølgende ladeetuiet.
 • IPX67 sertifisert- vanntett!
 • Med garanti i 3 år. Ingen bekymringer for at de skal gå i stykker i regnværet eller på stranden.
 • Støtter iOS stemmestyring (Siri) og Google.
 • Ambient Voice gir mulighet til å høre lyder fra omgivelsene samtidig som du hører på musikk.
Gå til nettbutikk
Kr 1990,-
7
Apple AirPods (2019) + Wireless Charging Case

Hurtigtilgang til Siri ved å si «Hei,Siri», Dobbelttrykk for å spille av eller spole fremover, Sømløs veksling mellom enheter, Lades raskt i etuiet. 


Apple AirPods er for mange det soleklare valget når det kommer til trådløs ørepropper. Ingen ørepropper kobler seg like sømløst til en annen Apple enhet enn AirPods!

Nye AirPods leverer krystallklar lyd, solid samtalekvalitet og enkel stemmestyring via Siri. Batteritiden er blant de beste i klassen, og den spesialutviklede W1-chipen fra Apple gir deg lynrask og stabil tilkobling. AirPods veier kun 8g totalt, og merkes nesten ikke i øret. Dessverre kan de ikke tilpasses ekstra puter eller bøyler, så disse må passe deg rett ut av boksen dersom du skal kunne bruke de. Men, dersom de passer, så er det et meget godt kjøp - for Apple-brukere vell å merke.

 • Svært lett! (8g totalt)
 • Overlegen batteritid: 8 timer for proppene, pluss 16 timer ekstra med ladeetui.
 • Nyeste bluetooth 5.0 og Apple sin egen W1-chip gir enestående enkel og stabil tilkobling.
 • Kobler seg automatisk til nye iOS enheter.
 • Svært god lyd og samtalekvalitet.
 • Støtter Siri smart assistent.
 • Slår seg automatisk av/på når de taes ut av ladeetuiet eller øret.

- Kan ikke tilpasses manuelt for bedre passform.
- Noe spesielt design...
- Mangler sertifisering for vanntetthet.
- Ikke mulig å kontrollere musikk via øreproppene.

Gå til nettbutikk
Kr 1888,-
8
JayBird Tarah Wireless Sport

Opptil 6 timer batteritid, Tåler svette og regn, Kobles til trådløst via Bluetooth, Egen app med EQ.


Jaybird Tarah er perfekt tilpasset for trening med sin gode passform og batteritid på opptil 6 timer. Tarah er en rimelige variant av Jaybird X4, med litt kortere batteritid, men likevel meget respektable 6 timer. Du får den samme gode lyden og muligheten til å bruke mikrofonen til å foreta/besvare samtaler.

Jaybird Tarah gir rett og slett veldig mye for pengene!

 • Opptil 6 timer batteritid
 • Tåler svette og regn
 • Kobles til trådløst via Bluetooth
 • Egen app med EQ
9
JBL Reflect Mini 2 BT

Optimal synlighet i mørket med reflekskabel, Treknappskontroll og mikrofon, Svettesikkert IPX5-design, 10 - 22 000 Hz frekvensrespons, Bluetooth-kompatibel for både Android og iOS,


JBL Reflect Mini var lenge en bestselger i sin prisklasse, og nå har JBL fulgt opp med en "versjon 2.0". Reflect Mini 2 har fått oppgradert vanntetthet fra IPX4 til IPX5, bedre lyd, lengre batteritid og freshere farger.

 • Meget god passform! Her vil de fleste finne propper og vinger som passer.
 • Lette og fine ørepropper. Kabelen ligger fint uten å krølle seg.
 • Svært god og fyldig lyd.
 • Enkel betjening av musikk/samtaler via kontroll på ledningen.
 • Tåler svette og regn.
 • Mange ulike farger. Kabelen fungerer som refleks.
 • Følger med liten bærevæske.

- Kostbare sammenlignet med forgjengeren Reflect Mini.

10
Andersson TEW-5000

Trådløs tilkobling med Bluetooth 5.0, Lades i etuiet, Innebygd mikrofon og touchfunksjon, Kompatible med både iOS og Android, Over tre timer brukstid.


Et det egentlig mulig? Her får du VANVITTIG gode trådløse ørepropper for penga! Definitivt et godt kjøp! Med en vekt på kun 4 gram får du et par utrolig behagelige ørepropper som passer perfekt til hverdagsbruk, på trening eller om du er på reisefot. TEW-5000 tilkobles trådløst via Bluetooth og har innebygde mikrofoner, så du kan ta imot samtaler direkte fra telefonen.

 • Trådløs tilkobling med Bluetooth 5.0
 • Lades i etuiet
 • Innebygd mikrofon og touchfunksjon
 • Kompatible med både iOS og Android
 • Over tre timer brukstid