Beste trådløse routere - best i test trådløse routere 2019!

Proguiden gir deg oversikt over de beste trådløse routerne på markedet.

Publisert: 07. October 2019, 04:33 Sist oppdatert: 01. November 2019, 06:55 Skribent: Torbjørn Høstmark

"Verden er på nett - hele tiden"! Disse routerne gir deg full glede av å oppleve film og serier, streaming, spilling og surfing, uten forstyrrelser!

Aldri før har livene våre handlet mer om å være online. Er du ikke tilkoblet WiFi-nettet hjemme, så er du antageligvis tilkoblet 4G-nettet på mobilen. Enormt mange av tingene vi foretar oss i dagliglivet skjer over Internett helt uten at vi tenker over det. 

Du scroller gjennom Facebook og Instagram, leser nettaviser og noen faste nettsider. Kanskje leser og besvarer du noen mailer og ser noen YouTube-klipp. I mange familier brukes mye av nettkapasiteten til å strømme filmer, serier og musikk fra populær tjenester som Netflix, Viaplay, HBO, Spotify, etc., og med flere familiemedlemmer tilkoblet nettverket samtidig, vil hastigheten etterhvert reduseres. 

Når mer av innholdet på Internett krever kraftigere nettkapasitet for å kunne oppleves i best mulig kvalitet, så setter det også krav til kvaliteten på routeren som skal fordele nettverkssignalet rundt i huset. 

Hva gjør en router god?

En god WiFi-router gir både stabilt signal og et trygt nettverk. Det kan kommunisere med enhetene dine over flere frekvenser og kanaler, som sørger for at du er garantert høy hastighet på både nedlasting og opplasting, uansett hvor du befinner deg i huset. Routerne sender gjerne over to ulike frekvenser; 5Ghz som er raskest, men har kortere rekkevidde, og 2.4Ghz som er langsommere, men har mye lengre rekkevidde. En god ruter skifter mellom disse frekvensene uten at du merker det, og sørger dermed for at du hele tiden har det beste nettverket tilgjengelig.

Du bør også sørge for å handle en router med nyere overføringsstandard. Trådløse routere deles inn i to kategorier; trådløs N og trådløs AC. AC er den nyeste standarden og har større kapasitet, leverer høyere hastigheter og støtter flere tilkoblede enheter samtidig. Til gjengjeld koster AC-routerne mer enn de rimeligere N-routerne. 

Et Mesh-system sørger er det aller nyeste innen trådløs nettverkstilkobling og er kanskje den beste løsningen for brukere som krever det beste av nettverket sitt. I et tradisjonelt nettverk er det mulig å koble til såkalte nettverksutvidere som sørger for å forlenge rekkevidden på nettverkssignalet du allerede sitter på. Nettverksutvidere gjør at du kan sitte lengre unna selve modemet eller routeren, men hastigheten vil synke betraktelig, og du må koble til utvideren manuelt. Et Mest-nettverk består av en hovedenhet (routeren) og flere små satellitter (forsterkere). Disse forsterkerne kan plassert rundt omkring i huset avhengig av hvor du har størst behov for best internettdekning, og sørger for å opprettholde hastigheten og stabiliteten på nettverket. Du slipper også å koble til nettverket manuelt ettersom Mesh-nettverket bruker det samme nettverksnavnet og den samme innloggingsinformasjonen som hovednettverket. Et Mesh-nettverk koster mer, men er helt klart verdt pengene dersom du er storforbruker av Internett, eller dere er mange som deler på samme Internettlinje.

1
Google Wifi

"Den rimeligste og beste veien til et MESH-nettverk!"

Dual Band, App for smartphone og nettbrett, Opptil 1200 Mbit/s, Mesh-nettverk, Gjestenettverk.

Google WiFi er kanskje den beste routeren du får kjøpt i dag. Google WiFi sørger for et superenkelt oppsett, stabil og god hastighet, og en rimelig vei inn i Mesh-nettverket. Routeren fungerer utmerket alene, men kan enkelt settes opp i et Mesh-nettverk dersom du kjøper flere Google WiFi-enheter. 

Routeren kan enkelt styres gjennom en app på mobilen og er trygg og selvforklarende i bruk. 

Et meget godt kjøp!

Gå til nettbutikk
Kr 1190,-
2
Netgear Nighthawk R9000

"Det råeste av [email protected] råe!"

Trådløs hastighet opptil 7,2 Gbit/s,1,7 Ghz Quad Core-prosessor, 802.11ad og 802.11ac, Tri-band og MU-MIMO-teknologi, Innebygget PLEX media server.


Vis du først skal svi av mye penger på en helt rå trådløs router, så kan du like gjerne gjøre det på Netgear Nighthawk R9000. Her får du ekstrem ytelse (!!!) med den nyeste teknologien på markeder, en hel haug med avanserte instillingsmuligheter som lar deg stille inn nettverket etter egne preferanser, og meget god dekning. Netgear Nighthawk kan levere opptil 7.2Gbps og kan skilte med den nyeste MU-MIMo-teknologien som slager for stabil streaming til flere enheter samtidig, og den medfølgende appen gjør routeren enkel å installere.

Tilbringer du mye av tiden til å spille ressurskrevende spill over Internett, streame videoer/serier i 4K, eller dere er mange i boligen som deler det samme nettverket? Da kan vi med en gang slå fast at Netgear Nighthawk R9000 er en et meget godt kjøp for deg.

Gå til nettbutikk
Kr 3490,-
3
ASUS RT-AC86U

"Den gyldne middelvei!"

Opptil 2917 Mbit/s, ASUS AiMesh og Adaptive QoS, MU-MIMO-teknologi, Større rekkevidde, ASUS Router-app.

Asus RT-AS86U tilbyr en av de høyeste ytelsene og den beste dekning på markedet. RT-AC86U har mange avanserte funksjoner for deg som ønsker full kontroll over nettverket ditt, samtidig som den er enkel og rett-frem i bruk for deg som ønsker det enklest mulig.

Routeren er kanskje ikke like diskret som Google WiFi, men leverer til gjengjeld raskere nett og dekker et større område i huset. 

For deg som liker å "game"og å spille ressurskrevende spill, så er dette routeren du ønsker deg.

Gå til nettbutikk
Kr 2090,-
4
Netgear Nighthawk R7800

"Den nyeste teknologien til en overkommelig pris!"

Dual Band 2,4 GHz og 5 GHz, Wave 2 MU-MIMO-teknologi,1,7 GHz tokjerne prosessor, Dynamisk QoS,2x USB 3.0-porter.

Netgear Nighthawk R7800 imponerer med hastigheter opptil 2,53Gbis/s og sørger på alle måter for å levere høy hastighet til enhetene dine. Den nyeste Wave 2 MU-MIMO teknologien gjør at du får den samme raske hastigheten p opptil 3 enheter samtidig isteden for å fordele den ujevnt.

Innebygd USB, DLNA og en smart programvare gjør det enkelt å koble til eksterne enheter som en skriver eller ekstern lagringsdisk, og du kan enkelt streame media direkte til en TV eller spillkonsoll. 

Krever du høy ytelse og stabilt nettverk på flere enheter samtidig, så skal det mye gjøres å finne noe bedre til godt under 2000kr!

Gå til nettbutikk
Kr 1789,-
5
TP-Link DECO M4 AC1200 MESH 3-PK


"MYE nettverk for pengene!"

Testkarakter 8/10 hos TEK.NO, Opptil 1167 Mbps, Dual-band 802.11ac, Selvreparerende Mesh-nettverk, Rask Quad Core-prosessor, Enkel installasjon.

"TP-Link setter en ny standard for mesh-nettverk", skriver TEK.no da de testet dette i sommer. Til tross for at selve enhetene er litt større og mindre diskre enn flere av konkurrentene, så leverer TP-Link til gjengjeld enormt mye for pengene! Her får du suveren MESH-dekning i hele huset, stabil og god hastighet og et selvreparerende nettverk., noe som betyr at du unngår irriterende avbrudd i tilkoblingen. Routeren lar seg enkelt sette opp gjennom den medfølgende appen, og om du skulle ønske, så kan du styre nettverket med stemmekommandoer gjennom Alexa!

For under 2000kr er dette et røverkjøp når det kommer til MESH-nettverk, og vi nøler ikke et sekund med å anbefale TP-Link DECO M4 på det varmeste!


Gå til nettbutikk
Kr 1990,-
6
Linksys EA7500

"Et knallbra kjøp til en lav pris!"

1,4 GHz Dual-Core prosessor, Linksys Smart WiFi app, Opp til 1900 Mbit/s, 3 avtakbare antenner, USB 3.0.

Linksys EA7500 er like enkel i bruk som navnet. Routeren støtter den nyeste MU-MIMO-teknologien som gjør at den kan kommunisere med flere enheter samtidig, og som øker båndbredden og dermed hastigheten. Linksys-appen du laster ned på telefonen sørger for et raskt og enkelt oppsett, og du får full oversikt og kontroll over nettverket ditt.

To USB-porter gjør det enkelt å koble til flere enheter som en skriver eller ekstern harddisk, og tilkoblingen til eksterne enheter skjer sømløst.

Ønsker du en router du bare kan plugge i veggen, bruke maks 5 minutter på å sette opp, og deretter bare surfe i vei uten videre bekymringer, da ville vi valgt Linksys EA7500!

Gå til nettbutikk
Kr 1090,-
7
ASUS RT-AC68U

"Klassikeren som nekter å dø!"

ASUS RT-AC68U leverer opptil utrolig 1900 Mbps, 1300 Mbps på 5 GHz-båndet, 600 Mbps på 2,4 GHz-båndet, 802.11ac nettverksstandard.


Det finnes nyere og bedre routere enn ASUS RT-AC68U, men det finnes nok ikke routere som gir deg like mye for pengene! Dette er klassikeren som nektere å dø på markedet, for RT-AC68U leverer svært god hastighet å stabilitet tatt prisen i betraktning. ASUS Ai Radar funksjonen bidrar til å forsterke den trådløse tilkoblingen ved å konsentrere signalet mot retning de trådløse enhetene befinner seg i, slik at du får maksimalt ut av routeren. 

Den medfølgende appen lar deg sette opp routeren gjennom noen få enkle trinn, og ASUS AiCloud er en genial skytjeneste som last deg lagre bilder, video, musikk og andre dokumenter i skyen, slik at du enkelt får tilgang til det uansett hvor du befinner deg. 

Er du av typen som alltid jakter på "beste kjøp", eller "mest for pengene", så er dette routeren for deg!

Gå til nettbutikk
Kr 1490,-
8
Netgear Nighthawk XR500 Pro Gaming Router

"Raskere enn lysets hastighet!"

Trådløs hastighet opp til 2,6 Gbit/s, 802.11ac trådløs standard, 1,7 GHz Dual Core-prosessor, Dual-band og MU-MIMO-teknikk, 5 stk Gigabit Ethernet-porter.

Netgear Nighthawk XR500 Pro Gamin Router ser kanskje ut som et romskip hentet fra Star Wars-trilogien, og leverer i hvert fall hastigheter på samme linje som lysets hastighet! Her får du en topp router til både gaming og streaming som leverer svært god stabilitet og hastighet (2600Mbps), kombinert meget god rekkevidde.

Men det er ikke bare maskinvaren som er bra, for programvaren er også av det smarte slaget. Gjennom Netgear sitt "Gaming Dashboard" har du hele tiden mulighet til å se hver enkelt bruker båndbredde og ping. Du har også mulighet til å stille egne geofiltre og en rekke andre avanserte innstillinger.

Netgeat Nighthawk XR500 er ikke like enkel å sette opp som mange av de andre routerne i denne oversikten, men de som er i målgruppen for denne routeren, er nok allerede godt kjent med hvordan oppsettet fungerer.  Dette er routeren for deg som gamer. MYE!

Gå til nettbutikk
Kr 2389,-
9
Netgear Orbi AC3000 kit (RBK50)

"Et router som skiller seg ut. Positivt!"

Dekker opp til 400 m², MU-MIMO, Opp til 3000 Mbps, Tri-Band, 802.11ac + 7 Gigabit-porter.

Netgear Orbi AC3000 er løsningen for deg som bor i et større hus og trenger god dekning i alle rom. I denne pakken får du både en router og en satelittenhet som du kan plassere hvor som helst i huset for å sikre optimal dekning. Netgear byr dermed på en startpakke for det du videre kan utvide til et større MESH-nettverk dersom du ønsker enda bedre dekning.

Oppsettet er enkelt og skjer gjennom den medfølgende appen, og dekningen og hastigheten er meget god. Som nevnt er dette for de som ønsker å dekke større arealer, eller kanskje ønsker dekning i hagen eller på verandaen. Løsningen er ikke den billigste, men det er et av de beste produktene du får dersom du ønsker dekning overalt.Gå til nettbutikk
Kr 3790,-
10
TP-Link Archer MR600 4G+ LTE WI-FI ROUTER

"Routeren med ett ESS i ermet!"

Trådløs AC-standard,Dual-Band (300+867 Mbps),Overføringshastighet på opptil 300 Mbps,Fire Gigabit LAN-porter,4G+ LTE med innebygd simkortplass.


Er du mye på farten? På jobbreiser, ferier, hotellbesøk eller kanskje på hytta eller i campingvogna? Da kan TP-Link Archer MR600 4G+ være et meget godt alternativ for deg. Dette er ikke routeren som leverer de raskeste hastighetene i hjemmet, men den kan skilte med egen simkortplass som lar deg sette inn et vanlig simkort slike t du kan benytte routeren på 4G-nettverket! Og det er her Archer MR600 viser sin styrke. Routeren forsterker og videresender signalet meget bra slik at du ikke trenger å bekymre deg for om streaming av tunge 4K-filmer, krevende online-spill eller lastingen av store nettsider, skal gå sakte.

Oppsettet er superenkelt og gjort på noen minutter. Routeren er liten og slank og lett å ta med seg. TP-Link Archer MR600 4G+ er nesten et "must have" hvis du vet at du farter mye rundt og er storforbruker av Internett. Denne saken kan rett og slett gjøre hverdagen enklere!

Gå til nettbutikk
Kr 1469,-