Beste vaffeljern - best i test vaffeljern!

Her finner du en oversikt over de beste vaffeljernene på markedet i dag, enten du er på utkikk etter enkeltjern eller dobbeltjern!

Publisert: 28. October 2019, 11:04 Sist oppdatert: 04. December 2019, 06:53 Skribent: Torbjørn Høstmark

Er du på utkikk etter ett nytt vaffeljern så har du kommet til riktig sted. Vi har trålet Internett for både tester og kundevurderinger, og kommet frem til de vaffeljernene som gir deg de beste vaflene. 


Dette bør du tenke over før du kjøper et vaffeljern

Et vaffeljern er egentlig ikke noe hokus pokus, det skal jo stort sett brukes til å steke nettopp vafler. Men, selv om jernene ser like ut, så kan det være store forskjeller i kvaliteten dem imellom. 

Et godt vaffeljern skal lage gode vafler - hele tiden. Ikke bare den første eller den siste, men alle de 20 vaffelplatene du skal steke raskest mulig. Det skal også være nogen lunde enkelt å rengjøre og å pakke bort. Jernet bør i tillegg være stabilt slik at det er enkelt å åpne/lukke uten at det flytter på seg.

Det er forskjell på om vaffeljernene lager 4 eller 5 vaffelhjerter, men det er ikke noe vi bruker som argument verken for eller mot i denne oppsummeringen, men det er viktig at vaffeljernene Wilfa WAD-619B og at resultatet får en sprø konsistens, fin og gylden farge, og ikke minst at det ser godt ut.

Mange av vaffeljernene har mulighet til å justere varmen manuelt slik at det er lettere å tilpasse individuelle preferanser slik at man kan få de mer/mindre stekt dersom man ønsker det.

Det du også må tenke over er om du har behov for et enkelt - eller dobbeltjern. Skal du steke mange plater på en gang, sier det seg selv at jobben går dobbelt så raskt med et dobbeltjern. 

I oversikten under har vi satt opp modellene som scorer høyest i en rekke tester. Samme hvilket vaffeljern av modellene under du ender opp med, så er du garantert et godt resultat.

1

Åviken Elegance 910

10 / 10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 649,-
2

Wilfa WAD-619B

10 / 10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 799,-
3

Wilfa WAS-623S

10 / 10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 649,-
4

OBH Elite Single 6953

9 / 10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 488,-
5

OBH Select Double 6969

8 / 10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 491,-