Beste vaffeljern - best i test vaffeljern 2019!

Her finner du en oversikt over de beste vaffeljernene på markedet i dag, enten du er på utkikk etter enkeltjern eller dobbeltjern!

Publisert: 28. October 2019, 11:04 Sist oppdatert: 28. October 2019, 15:21 Skribent: Torbjørn Høstmark

Er du på utkikk etter ett nytt vaffeljern så har du kommet til riktig sted. Vi har trålet Internett for både tester og kundevurderinger, og kommet frem til de vaffeljernene som gir deg de beste vaflene. 


Dette bør du tenke over før du kjøper et vaffeljern

Et vaffeljern er egentlig ikke noe hokus pokus, det skal jo stort sett brukes til å steke nettopp vafler. Men, selv om jernene ser like ut, så kan det være store forskjeller i kvaliteten dem imellom. 

Et godt vaffeljern skal lage gode vafler - hele tiden. Ikke bare den første eller den siste, men alle de 20 vaffelplatene du skal steke raskest mulig. Det skal også være nogen lunde enkelt å rengjøre og å pakke bort. Jernet bør i tillegg være stabilt slik at det er enkelt å åpne/lukke uten at det flytter på seg.

Det er forskjell på om vaffeljernene lager 4 eller 5 vaffelhjerter, men det er ikke noe vi bruker som argument verken for eller mot i denne oppsummeringen, men det er viktig at vaffeljernene Wilfa WAD-619B og at resultatet får en sprø konsistens, fin og gylden farge, og ikke minst at det ser godt ut.

Mange av vaffeljernene har mulighet til å justere varmen manuelt slik at det er lettere å tilpasse individuelle preferanser slik at man kan få de mer/mindre stekt dersom man ønsker det.

Det du også må tenke over er om du har behov for et enkelt - eller dobbeltjern. Skal du steke mange plater på en gang, sier det seg selv at jobben går dobbelt så raskt med et dobbeltjern. 

I oversikten under har vi satt opp modellene som scorer høyest i en rekke tester. Samme hvilket vaffeljern av modellene under du ender opp med, så er du garantert et godt resultat.

1
Åviken Elegance 910

Åviken Elegance 910 er alt du ønsker deg av et godt vaffeljern, og topper listen i en rekke tester!

Det er absolutt ikke tilfeldig at Åviken Elegance 910 stikker av med "best i test"-stempelet så ofte som det gjør, for dette jernet leverer svært gode vafler om og om igjen. Jernet steker jevnt og gir sprøe vafler som er myke og saftige. Det er også enkelt å rengjøre, og ettersom strømkabelen kan tas helt av og selve jernet kan settes på høykant, er det enkelt å oppbevare uten at det tar for mye plass.

Jernet har en kapasitet på 1600 Watt, varmes opp på ca. 7 minutter, har justerbar termostat og bruker ca. 2 minutter på å steke to vaffelplater. For de som er opptatt av hvordan vaflene ser ut, så står du igjen med en gylden og fin vaffelplate bestående av 4 hjerter.


For 500 kr er Åviken Elegance 910 et soleklart beste kjøp! Anbefales!

10 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 499,-
2
Wilfa WAD-619B

Wilfa WAD-619B er en av favoritt dobbelt vaffeljernene. Her får du nydelig og lekre vafler - raskt!

Wilfa er et kjent navn blant vaffel-elskere, for mange av vaffeljernene de produserer er blant de beste på markedet. Wilfa WAD-619B lager tykke og smakfulle vafler med sprø kanter og en gyldenbrun farge. Jernet har luftehull som slipper ut luft mens vaflene stekes, slik at vaflene "hever" og blir tykke og luftige. En signallampe varsler når de er ferdig stekte, og du har mulighet til å justere temperaturen selv.

Wilfa WAD-619B er enkelt å rengjøre og kan settes på høykant for lagring slik at det tar minimalt med plass.

"Brenner" du for perfekte vafler og er villig til å legge noen kroner på bordet for et perfekt resultat hver gang, så er Wilfa WAD-619B er svært godt valg.

10 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 779,-
3
Wilfa WAS-623S

Wilfa WAS-623S er det soleklare valget dersom du er på utkikk etter et enkel vaffeljern!

Skal du kjøpe et enkelt vaffeljern, så trenger du ikke å lete lengre. Wilfa WAS-623S har gått av med så mange "best i test" titler at det ikke ligner maken. Her får du helt nydelige sprøstekte vafler som bevarer en myk og god kjerne. Resultatet er en vaffel som både ser bra ut og smaker godt!

Wilfa WAS-623S lager store vaffelplater som deles I 6 hjerter. Temperaturen og steketiden er justerbar, men jernet gir automatisk fra seg en liten lyd. når vaffelen er ferdig stekt. Det følger med en egen øse som sikrer at hver vaffelplate blir like stor og dermed også likt stekt.

Skal du først har ett enkelt vaffeljern så er det bare å slå til tvert. Og begynn allerede nå og gled deg til nystekte vafler!


10 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 599,-
4
OBH Elite Single 6953

OBH Elite Single 6953 er et av de beste enkelt vaffeljernene du får kjøpt, og det er billig!

OBH Elite Single 6953 koster så vidt 300 kr, og det er nærmest garanti for sprøstekte vafler med gylden og fin farge. Jernet steker 4 vaffelhjerter svært raskt uten at vaflene blir brent. 5 ulike varmetrin gjør det enkelt å finne en innstilling som passer din smak. 

Er du på jakte etter et godt og rimelig vaffeljern, så er OBH Elite Single 6953 et meget godt valg.


9 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 448,-
5
OBH Select Double 6969

OBH Select Double 6969 er et supert dobbelt vaffeljern til en meget god pris!

OBH Select Double 6969 har fått toppscore hos TEK.no, og får skryt for å gi mye for pengene. Jernet mangler overraskende nok en ferdigindikator som markerer nok vaffelen er ferdig stekt, men så lenge du holder øye med vaflene, så er det enkelt å få fine og sprøstekte vaffelplater.

En kjekk detalj er at vaffeljernet er relativt lite og lett, og det er enkelt å "gjemme" bort i et skap uten at det tar mye plass.

OBH Select Double 6969 er et flott alternativ til deg som har minimalt med plass, men som likevel ønsker et dobbelt vaffeljern!

8 /10 PROGUIDEN.NO
Gå til nettbutikk
Kr 492,-