Beste DAB-radio – best i test DAB-radio!

Er du klar for å bytte ut dagens radio med en ny og mer moderne DAB-radio? Vi gir deg oversikten over de beste DAB-radioene på markedet i dag! DAB-radio var på alles lepper for et par år siden da Norge bestemte seg for å legge ned FM-nettet for radiosendinger. De aller fleste radioer i dag er

Publisert: 4. February 2020, 03:05 Sist oppdatert: 7. February 2020, 07:24 Tekst: Torbjørn Høstmark

Er du klar for å bytte ut dagens radio med en ny og mer moderne DAB-radio? Vi gir deg oversikten over de beste DAB-radioene på markedet i dag!

DAB-radio var på alles lepper for et par år siden da Norge bestemte seg for å legge ned FM-nettet for radiosendinger. De aller fleste radioer i dag er DAB-radioer, men noen hører også radio over internett. Radioene i denne oversikten er alle sammen DAB-radioer, men mange av de har funksjoner som utvider bruksområdet ytterligere og som gjør de mer enn til “kun radioer”.

De mest funksjonelle radioene har innebygd WiFi og kan koble seg til hjemmenettverket ditt slik at du får et enda større kanalutvalg gjennom en rekke Internett-sendte kanaler. Av andre funksjoner som er verdt å merke seg er Bluetooth, NFC, Spotify Connect, 3.5mm inngang, m.m.. Nederst i artikkelen forklarer vi nærmere hva disse begrepene betyr og hjelper deg å finne ut om du har behov for det.

 

Velg riktig DAB-radio

DAB-radioer kommer i en mengde ulike varianter, og det er lett å bli handlingslammet når du skal gjøre et valg. Hvis Bluetooth, NFC, Spotify Connect, etc., fremstår som fremmedord for deg, så forklarer vi kort her hva det er:

  • Bluetooth: Lar deg trådløst spille av musikk fra mobilen eller endre Bluetooth-kampatible enheter på radioen.
  • NFC: NFC står for Near field communication og er en trådløs overføringsmetode på linje med Bluetooth. NFC kombpatible enheter kobles svært raskt sammen, men har ikke like lang rekkevidde som Bluetooth.
  • Spotify Connect: Kobler alle enhetene dine opp til Spotify kontoen din slik at du enkelt kan spille av Spotify-musikken rett på enheten.
  • WiFi: WiFi på radioen gjør det mulig for radioen å hente enda flere radiokanaler fra Internett, og utvider kanalutvalget fra dagens DAB-utavlg til flere titusener.

Dette bør du se etter

Når du skal velge radio bør du først og fremst finne ut om du har behov for noen av de nevnte funksjonene over, elle rom du kun ønsker en enkel radio som skal stå å spille musikk/nyheter på badet, kjøkkenet, arbeidsplasser eller hvor det måtte være. Om du ønsker en radio som kan fungere som en høyttaler, så bør den støtte Bluetooth eller NFC, og lytter du mye til musikk fra Spotify kan det være en fordel at den støtter Spotify Connect.

En radio med innebygd WiFi tar deg lytte til alle verdens radiokanaler, og det kan være utrolig moro å høre musikk eller radioprogrammer fra andre land.

Om du ønsker å ta med deg radioen på hytta, på stranda, eller et annet sted der du ikke har mulighet for å koble radioen til strøm, så er det viktig å tenke på batteritiden og ikke minst mobiliteten.

Forhåpentligvis blir du klokere på hva du skal velge etter å ha lest dette, og ikke minst sett utvalget i oversikten over. Her skal det nemlig være en radio til alle behov!