Beste elektriske tannbørste – best i test elektrisk tannbørste!

Vi gir deg oversikten over de beste elektriske tannbørstene på markedet i dag, enten du ønsker en enkel og rimelig, eller kostbar og avansert! Alle som har besøkt tannlegen og har måttet rydde opp i diverse hull, tannskader eller andre utfordringer, vet hvor kostbart et tannlegebesøk kan bli. For å redusere risikoen for dette, er det

Publisert: 5. March 2020, 03:30 Sist oppdatert: 25. January 2021, 09:58 Tekst: Torbjørn Høstmark

Vi gir deg oversikten over de beste elektriske tannbørstene på markedet i dag, enten du ønsker en enkel og rimelig, eller kostbar og avansert!

Alle som har besøkt tannlegen og har måttet rydde opp i diverse hull, tannskader eller andre utfordringer, vet hvor kostbart et tannlegebesøk kan bli. For å redusere risikoen for dette, er det svært viktig å ta være på tennene og tannhelsen gjennom godt tannstell. En elektrisk tannbørste kan hjelpe deg langt på vei, og dersom du ikke har brukt en elektrisk tannbørste tidligere, vil du nok bli overrasket over hvor rene tennene dine vil føles ut etterpå.

Derfor bør du bruke en elektrisk tannbørste

Tannpuss er viktig for en god munnhelse, og helt fra barndommen har vi blitt opplært til å pusse tenner minst to ganger om dagen – morgen og kveld. Når du pusser tennene fjerner du plakk som øker risikoen for karies og tannkjøttsykdommer. Dessverre ordet ikke alltid like lett å komme til ulike steder i munnen, og det kan være utfordrende å fjerne alt plakket når du pusse. En elektrisk tannbørste gjør denne jobben betydelig enklere.

En rekke studier og tannleger har opplyst om hvor mye mer effektiv det kan være å benytte en elektrisk tannbørste. Flere av de elektriske modellene er også smarte, slik at de gjenkjenner hvor mye og hvor hardt du pusse, og hjelper deg å unngå tannskader som følge av at du sliter ned emaljen på tennene. Noen tannbørster kan til og med kobles til en app på mobiltelefonen slik at du får detaljert info om du har pusset nok på hver side av munnen.

Husk dette

Selv om du kjøper en elektrisk tannbørste er du ikke garantert rene tenner bare ved å stikke den inn i munnen. Det er viktig å pusse tennene skikkelig – ca. 2 minutter totalt, fordelt på 30 sekunder på hver side oppe og nede. I motsetning til en manuell tannbørste skal du ikke bevege den elektriske børsten, men holde den i ro noen sekunder på hver tann før du beveger den rolig videre.

Det er også viktig at du ikke pusser for hardt. Velger du en smart tannbørste, er det lettere å unngå dette ettersom den sier fra selv. Det anbefales også at du bytter tannbørstehode ca. hver tredje måned, eller oftere dersom det er veldig slitt.

Og til slutt, sørg også for at du har en manuell tannbørste i backup slik at du kan bruke denne der du ikke kommer til med den elektriske. Det anbefales også å bruke tanntråd og fluorskyll for best mulig resultat.

Under gir vi deg en oversikt over markedets beste elektriske tannbørster. Vi har gått gjennom en rekke tester og kundevurderinger, og valgt ut det som fremstår som de beste kjøpene i dag. Uansett hvilken tannbørste du velger blant disse, er du garantert et godt kjøp.