10/10

PROGUIDEN.NO

Garmin Venu – råflott pulsklokke for den design bevisste!

Garmin Venu er klokken for deg som ønsker å kombinere avanserte treningsfunksjoner med råflott design. En meget sterk utfordrer til smartklokkene. Er du på jakt etter en god pulsklokke som kan holde oversikten over alt du foretar deg i løpet av dagen? Hvor mange skritt du tilbakelegger, pulsen din, søvnen, vise deg smartvarsler fra mobilen? Eller

Publisert: 7. February 2020, 06:55 Sist oppdatert: 30. September 2021, 09:58 Tekst: Torbjørn Høstmark

Garmin Venu er klokken for deg som ønsker å kombinere avanserte treningsfunksjoner med råflott design. En meget sterk utfordrer til smartklokkene.

Er du på jakt etter en god pulsklokke som kan holde oversikten over alt du foretar deg i løpet av dagen? Hvor mange skritt du tilbakelegger, pulsen din, søvnen, vise deg smartvarsler fra mobilen? Eller hva med å få værmeldingen, lytte til musikk gjennom trådløse ørepropper, eller bare vise klokken? Og i tillegg skal den se bra ut? Da kan Garmin Venu være den perfekte klokken.

Til tross for at Garmin Venu ikke er den mest avanserte klokken i Garmin sin produktlinje, vil den sannsynligvis dekke behovet til de aller fleste forbrukere. Garmin Venu ble lansert samtidig med Vivoactive 4. Bortsett fra skjermen er klokkene 100% identisk.  Venu er utstyrt med en fargerik og flott AMOLED skjerm, mens Vivoactive bruker en tradisjonell MIP-skjerm.

 

Garmin Venu
Garmin Venu er tilgjengelig i fire ulike farger.

Perfekt for en aktiv hverdag

Garmin Venu kommer med en rekke funksjoner som gjør klokken perfekt for en aktiv hverdag for deg som elsker å trene. Dette er de viktigste funksjonene:

 • Musikk: Lagre og spill av opptil 500 på sanger på klokken. Støtte for Spotify og Deezer (Amazon Music i utvalgte land). Klokken kobles til trådløse Bluetooth-hodetelefoner (selges separat).
 • 3.generasjon Garmin Elevate-pulsmåler på håndleddet for puls–oksygen-akklimatisering. Funksjonen lar deg overvåke blodoksygenmetningen.
 • Ny ekstra knapp som fungerer som tilbake-, meny- og runde-knapp.
 • NYTT: GPS-chipset. Venu og Vivoactive oppdateres med det samme Sony GPS-chipset som Fenix- og Forerunner modellene kom med tidligere i år. Dette skal gi bedre batteritid og nøyaktighet.
 • Følg animerte treningsøvelser direkte på klokken.
 • Opprett egne treningsprogram med animerte øvelser som guider deg gjennom hele økta.
 • Nye forhåndsinstallerte programmer for Yoga og Pilates med steg-for-steg guide for hvordan du skal gjennomføre det.
 • Connect IQ utviklere har mulighet til å lage “live” urskiver for Vume.
 • RespirasjonssporingHolder oversikt over hvordan du puster gjennom hele dagen, når du sover og under pusteøvelser og yogaaktiviteter.
 • Hydreringssporing: Hjelper deg å holde kontroll på væskeinntaket i løpet av dagen ved og enkelt la deg loggførehvor mye du drikker hver dag og å se hvor konsekvent du er fra dag til dag.
 • Ny funksjon som estimerer hvor mye du svetter i løpet av økta. Dette skal gjøre det enkelre å holde kontroll på væskeinntaket.
 • Body Battery gir deg innsikt i kroppens energireserver ved å overvåke pulsvariasjon, stress, søvn og andre data, som måler når du er klar til å være aktiv eller når du bør hvile.
 • Garmin Pay. Kontaktløs betalingsløsning som enkelt lar deg betale med klokken og la penger og kort ligge igjen hjemme.
 • Bedre batteritid. For Venu; opptil 5 dager i standby og 6 timer med GPS og musikk tilkoblet. For Vivoactive 4 45mm; opptil 8 dager i standby og 6 timer med GPS og musikk tilkoblet. For Vivoactive 4 40mm; opptil 7 dager i standby og 5 timer med GPS og musikk tilkoblet.

 

Smartklokke og pulsklokke

Garmin Venu er ikke bare en treningsklokke. Den støtter varsler fra mobilen og lar deg styre musikken fra telefonen å lagre offline spillelister fra Spotify direkte på klokka, mens Garmin Pay gjør det mulig med trådløs betaling. I tillegg kan du  installere en god del ulike apper fra Garmin sin egen app-butikk. Klokken har innebygd sikkerhets- og sporingsfunksjon som gjør det tryggere å ferdes alene. Den er også utstyrt med GPS, Glonass, Galileo, barometer, gyroskop, termometer, akselerometer og kompass.

Garmin Venu passer best til “hverdags-trening” og til alle som ikke har behov for de mest avanserte funksjonene som du finner i Garmins toppmodeller. Det er imponerende at Garmin har klart å holde batteritiden så god på en så kraftig og lyssterk skjerm. I tillegg leverer klokken svært gode resultater i alle tester.

Skal du kjøpe deg ny klokke i år, enten en smartklokke eller en pulsklokke, så er Garmin Venu er supert valg!