Google Nest Mini - Google Home Mini har blitt ny!

Gjør hjemmet ditt smart til en liten pris med Googles nye smarthøyttaler.
Publisert: 07. November 2019, 11:06 Sist oppdatert: 15. January 2020, 06:32 Skribent: Torbjørn Høstmark

Et av fjorårets desidert mest solgte teknoprodukter har nå kommet i en ny og oppdatert utgave - til samme lave pris! Dette er Google Nest Mini.

Smarthøyttalere har eksistert i flere år, men det var først da Google lanserte sin Google Home Mini med smartfunksjoner til en billig penge her i Norge, at markedet for "smartprodutker" virkelig skøyt fart, bare Elkjøp alene solgte rundt en halv million av denne høyttaleren før jul i fjor!

Google Nest Mini er altså den nye og forbedrede utgaven av fjorårets salgssuksess, og vi kan slå fast at produktet har blitt langt bedre, uten at det koster mer. 


Enkel og billig inngang til smarthjemmet


Google Nest Mini har det samme diskret (og egentlig ganske flotte) designet som sin forgjenger, og byr så klart på de samme funksjonene du fant på Google Home Mini. For deg som ikke har anelse om hva dette produktet er for noe, så er det kort forklart en liten høyttaler som er forbundet med Internett gjennom husets trådløse Internetttilkobling, og som åpner opp muligheten for å lete tak informasjon på nettet umiddelbart. Lurer du på hvem som vant Melodi Grand Prix i 1986? Spør høyttaleren og du får svar. Så lenge du starter setningen med "Ok Google" eller "Hey Google", så er høyttaleren klar til å lytte. 

Denne smarte dingsen kan også brukes til å skru på TV-en din, lyset, stereoannlegget, eller andre smarte ting. Du kan også bruke den til å streame musikk fra telefonen eller spille av radio på den.

Det nye for Google Nest Mini, er at den ved hjelp av ultralyd kan merke når noen nærmer seg selve høyttaleren, og den vil dermed tenne to små LED-lys på toppen av høyttaleren slik at det er enkelt å se hvor man skal trykke for å regulere lydnivået. I tillegg har Nest Mini blitt utstyrt med en ekstra mikrofon slik at det nå er totalt tre mikrofoner som jobber for å oppfatte stemmen din best mulig, enten du befinner deg langt unna høyttaleren, eller du snakker lavt for at ikke hele huset skal høre deg.

Av praktiske detaljer har Google Nest Mini blitt utstyrt med et hulll på baksiden som gjør den enkel å feste på veggen kun ved hjelp av en liten skru.