Beste støyreduserende hodetelefoner – best i test hodetelefoner!

Jakter du på nye hodetelefoner? Utvalget av hodetelefoner er helt enormt. Vi hjelper deg til å finne frem til de beste hodetelefonene til akkurat ditt bruk. Hodetelefoner har bestandig vært populært, og de siste årene har det skjedd store ting på denne fronten. Først kom et enklere design med en tynn 3.5mm jack kabel som du koblet

Publisert: 5. March 2020, 12:24 Sist oppdatert: 25. January 2021, 09:57 Tekst: Torbjørn Høstmark

Jakter du på nye hodetelefoner? Utvalget av hodetelefoner er helt enormt. Vi hjelper deg til å finne frem til de beste hodetelefonene til akkurat ditt bruk.

Hodetelefoner har bestandig vært populært, og de siste årene har det skjedd store ting på denne fronten. Først kom et enklere design med en tynn 3.5mm jack kabel som du koblet til enheten du skulle spille av musikk fra. Deretter kom de første trådløse hodetelefonene med litt skranglete lyd og et klumpete design. På kort tid ble disse trådløse hodetelefonen på magisk vis tryllet om til trådløse hodetelefoner med imponerende funksjoner. Både llydkvalitet, batteritid og støydemping var i en egen klasse. Ikke minst kom det støtte for smartassistenter som Siri og Google. Plutselig kunne et enkelt sett hodetelefoner gjøre alt!

Under gir vi deg oversikten over noen av de beste hodetelefon-kjøpene på markedet i dag. Vi rangerer ikke 1-10 som 1.plass til 10.plass, men de 10 produktene vi ut fra en rekke tester og vurderinger mener er best.

Nederst i artikkelen finner du en oversikt over som er viktig å tenke på før du velger et sett hodetelefoner.

 

Dette må du tenke på når du velger hodetelefoner

Når du skal kjøpe hodetelefoner, er det enkelte ting du må være klar over.

Passform

Passformen er først og fremst viktig ettersom det er avgjørende for både hvor behagelig hodetelefonene kjennes på hodet, hvor godt de sitter, hvordan musikken oppleves, og hvor bra de unngår å “lekke” musikk til omgivelsene.  Er hodetelefonene for store, vil de lettere kunne falle av hodet i ulike stillinger, og omgivelsene blir mer utsatt for sjenerende støy når musikken du spiller dundrer ut av to kraftige høytalerelementer som ikke lenger spiller musikk for dine ører, men for hele bussen, flyet, toget, etc..

Bruksområde

Det kan også være lurt å tenke på hva hvor du primært bruker hodetelefonene. Er det når du sitter hjemme i stua å bare vil lytte til god musikk? På vei til fra jobb som pendler på et tog eller en buss? På lange reiser med fly? Alt dette spiller inn. Dersom du reiser mye med kollektiv transport kan det være lurt å se etter et par gode hodetelefoner med aktiv støydemping som stenger mye av om bråket fra omgivelsene ute. De aller mest avanserte hodetelefonene har til og med en funksjon som lar menneskestemmer slippe gjennom støvfilteret, og likevel tar hodetelefonene bort det ubehagelige suset. Med andre ord vil du kunne slippe bråket fra toget eller flymotorene, men likevel få beskjed om “neste stopp”, eller “fest setebeltene”, etc..

Batteritid

Batteritiden har etterhvert blitt svært god på de beste hodetelefonene. Nå trenger du ikke lenger å bekymre deg for å gå tom for strøm selv på de lengste flyturene. De beste modellene tilbyr opp mot 30 timer (!!!), og det er mer og mer vanlig at hodetelefoner holder godt over 20 timer. Tenk derfor over om du har behov for god batteritid, eller om det ikke er så viktig for deg. VEt du at du skal bruke hodetelefonene mye på lange reiser, kan det være et avgjørende punkt.