Huawei MateBook D 14″ R5 – budsjettvennlig PC på steroider!

Huawei har produsert bærbare PC-er i flere år nå, og hver gang de lanserer en ny modell, så går de rett inn på listen over bestselgere. Kanskje er det heller ikke så rart at Huawei har lyktes i et allerede presset marked når de lager kraftige Pc-er i en kompakt og lett innpakning, og ikke

Publisert: 10. March 2020, 05:48 Sist oppdatert: 12. March 2020, 02:44 Tekst: Torbjørn Høstmark

Huawei har produsert bærbare PC-er i flere år nå, og hver gang de lanserer en ny modell, så går de rett inn på listen over bestselgere. Kanskje er det heller ikke så rart at Huawei har lyktes i et allerede presset marked når de lager kraftige Pc-er i en kompakt og lett innpakning, og ikke minst til en veldig overkommelig pris.

Huawei MateBook D 14″ R5 er akkurat dette, og byr på mye spennende for den jevne forbruker som trenger en PC som funker til det meste bortsett fra de tyngste spillene og de mest ressurskrevende arbeidsoppgavene. Med andre ord, de aller fleste forbrukere! Og spesielt studenten eller «sofasurferen».

 

Flott skjerm

Huawei MateBook D 14″ R5 er utstyrt med en 14″ stor IPS Full HD-skjerm med hele 84% skjerm-til-kabinet-forhold. De tynne rammene er kun 4,8 mm brede og sørger for størst mulig skjerm på et minst mulig area. Fargegjengiving og kontrasten er imponerende for en maskin i denne prisklassen, og maskinen har gjennomgått strenge ytelsestester og er sertifisert av TÜV Rheinlands laboratorier, for å garantere lave nivåer av blått lys og flimmer som kan forårsake øyetthet.

 

Godt utstyrt

Til tross for at Huawei MateBook D 14″ R5 er en maskin i budsjettklassen, så har ikke kineserne spart på kruttet. Inne i datamaskinen finner du blant annet en relativt kraftig firekjerneprosessor fra AMD. AMD Ryzen 5 3500U kan skilte med en maksimal hastighet på 3,7 GHz som bidrar til maksimal arbeidsflyt og multitasking. Huawei har også utstyrt MateBook D med 512 GB stor SSD-harddisk, 8GB RAM som gjør det enklere å jobbe med flere programmer samtidig, og et 56 Wh-batteri som leverer strøm nok til hele dagen. En annen fordel er at Huawei MateBook D 14″ R5 leveres med en kompakt USB-C lader som er lett å ta med seg, og maskinen lades til 46% på bare 30 minutter. USB-C støtter også dataoverføring, ekstra godt hvis du har en telefon med USB C.

Til tross for en heftig utstyrsliste så veier ikke Huawei MateBook D 14″ R5 mer enn 1,38 kg! På det tykkeste måler den kun 15,8mm, og er med andre ord en skikkelig lettvekter og kompakt maskin. Dette gjør Huawei MateBook D 14″ R5 perfekt for deg som ofte er på farten, enten det er om du studerer eller jobber.

Syltynn og lett!

 

Godt egnet til spill

PC-er i denne prisklassen er ikke alltid like godt egnet til spill og tunge programmer, men takket være den firekjernede AMD Ryzen 5-prosessoren og AMD Radeon Vega 8-grafikken, klarer Huawei MateBook D 14″ R5 å tygge seg gjennom de aller fleste utfordringer som møter den.  Videoavspilling og spillytelse er på nivå med langt mer kostbare maskiner, og Huawei MateBook D 14″ R5 egner seg godt til foto- og videoredigering.

 

Huawei Share

Huawei MateBook D 14″ R5 gjør deling av innhold til en lek. Huawei har utstyrt de fleste av sine enheter med funksjonen Huawei Share som lar deg koble til flere enheter kun ved en enkel – helt uten internettforbindelse! Dette gjør det mulig å speile skjermen på mobiltelefonen din på PC-skjermen, og du kan enkelt dra og slippe filer mellom dem. Er det egentlig mulig å få det enklere?

 

Fingeravtrykkleser og webkamera

Og når vi først er inne på «enkelt». Startknappen på MateBook D har en innebygd fingeravtrykksleser som lar deg starte og logge på datamaskinen din med et enkelt trykk på en knapp. Glem lange og tungvinte passord som må huskes i alle mulige anledninger. Legg fingeren på startknappen og logg inn automatisk. Du kan også føle deg trygg på at du ikke blir overvåket, for webkameraet er nemlig skjult i tastaturet. Et enkelt trykk på en knapp er alt som skal til for at webkameraet popper opp, og et nytt trykk sørger for å lukke det.

 

Allsidig og imponerende

Huawei MateBook D 14″ R5 er kanskje det beste kjøpet du kan gjøre dersom du ønsker en allsidig PC til godt under 10 000kr. Maskinen kan skilte med egenskaper som gjør at den konkurrerer med langt mer kostbare maskiner, og er perfekt for både de store og de små oppgavene.

Anbefalt!