Beste kjøleskap – best i test kjøleskap!

Proguiden gir deg oversikten over de beste kjøleskapene på markedet akkurat nå! Er du på utkikk etter et nytt kjøleskap så har du kommet riktig sted. et kjøleskap er ikke lenger bare en avlang boks som har en temperatur på ca. 4 grader, kjøleskapet i dag er langt mer avansert enn kjøleskapene var for 10

Publisert: 5. March 2020, 03:04 Sist oppdatert: 25. January 2021, 09:57 Tekst: Torbjørn Høstmark

Proguiden gir deg oversikten over de beste kjøleskapene på markedet akkurat nå!

Er du på utkikk etter et nytt kjøleskap så har du kommet riktig sted. et kjøleskap er ikke lenger bare en avlang boks som har en temperatur på ca. 4 grader, kjøleskapet i dag er langt mer avansert enn kjøleskapene var for 10 år siden. I dag er kjøleeffekten mye bedre, strømforbruket lavere, støynivået lavere og funksjonalitet større.

Det finnes flere typer kjøleskap, hvorav det vanligste er frittstående kjøleskap og kombiskap. De andre alternativene er side-by-side kjøleskap (kalles også Amerikansk kjøleskap) og Frensch door-kjøleskap.

 

Frittstående kjøleskap

Dette er det mest vanlige kjøleskapet og passer for alle som har behov for mye kjølekapasitet. Ettersom det kun er kjølefunksjon, trenger du alternativt en fryser i tillegg. Dersom ikke plassen er noe problem, så kan vi trygt anbefale et frittstående kjøleskap, men om du bor i en mindre bolig eller har et lite kjøkken og ønsker tilgang til både kjøl og frys på samme sted, så bør du vurdere et kombiskap.

 

Kombiskap

Kombiskapene er praktiske ettersom de kombinerer kjøl og frys i samme enhet. bor du i en mindre bolig eller har et lite kjøkken, så kan dette være et veldig godt alternativ. Kombiskapet passer også godt for mindre husholdninger som ikke har behov for digre kjøleskap med stort volum.

 

Side-by-side kjøleskap (Amerikansk kjøleskap)

Side-by-side kjøleskapene er kjøleskap der kjøle- og frysedelen er plassert på hver sin side av skapet. I tillegg har mange av disse skapene ekstra funksjoner som isbitmaskin, kullsyremaskin eller vanndispensere for kaldt vann, innebygd i døren. Disse skapene tar stor plass og egner seg derfor best til store og åpne kjøkken. De kan også være noe mer krevende å installere, og det anbefales fagfolk til å gjøre jobben.

 

French door-kjøleskap

French-door kjøleskapet tilhører side-by-side kategorien og ser likt ut som den nevnte varianten. Likevel har en del produsenter valgt å skille de to kategoriene fra hverandre ettersom French-door kjøleskapene som regel har tre eller fire dører i motsetning til “kun” to. Denne varianten tar relativt stor plass på lik linje med side-by-side kjøleskapene, og egner seg derfor best til store kjøkken og større husholdninger.

Under gir vi deg en oversikten over de beste kjøleskapene på markedet akkurat nå. Vi har valgt ut 1-2 modeller innen hver kategori. Nederst i artikkelen gir vi deg en oversikt over hva du bør tenke over når du velger et nytt kjøleskap.