Beste kompaktkamera – best i test kompaktkamera!

Enten du trenger nytt kompaktkamera for å dokumentere neste ferie, fjelltur, bryllup, barneselskap eller hverdagsopplevelse – vi gir deg oversikten over de beste kamerakjøpene akkurat nå! Til tross for at mobilkameraene stadig blir bedre og med stormskritt nærmer seg kvaliteten til kompaktkameraene, så er det fremdeles et godt stykke igjen til de aller beste kompaktkameraene i

Publisert: 4. February 2020, 03:05 Sist oppdatert: 20. March 2020, 05:38 Tekst: Torbjørn Høstmark

Enten du trenger nytt kompaktkamera for å dokumentere neste ferie, fjelltur, bryllup, barneselskap eller hverdagsopplevelse – vi gir deg oversikten over de beste kamerakjøpene akkurat nå!

Til tross for at mobilkameraene stadig blir bedre og med stormskritt nærmer seg kvaliteten til kompaktkameraene, så er det fremdeles et godt stykke igjen til de aller beste kompaktkameraene i sin klasse. Kompaktkameraene har nemlig sine styrker der mobiltelefonen kommer til kort, enten det er zoom, robusthet/vanntetthet, bildekvalitet eller nattfotografering. Kompaktkameraene har blant annet større plass til en større bildebrikke, og en større bildebrikke betyr som regel bedre kvalitet på bildene.

Skal du kjøpe nytt kamera i år bør du først og fremst vite hva du kommer til å fotografere mest! Liker du å ta bilde av dyr er det kanskje lurt med god zoom. Fotograferer du nordlys, soloppganger og solnedganger, bør du se etter et kamera med lavt blendertall og stor lukker. Du trenger heldigvis ikke å blakke deg for å få et meget godt kamera i 2019, og vi har gjort jobben med å finne 10 av de beste kjøpene i år.