1/10

PROGUIDEN.NO

Motorola One Zoom – mobilen for deg som eller å fotografere!

Motorola har etablert seg som selve kongen av mobiltelefoner i budsjettklassen, og One Zoom har omtrent alt du kan ønske deg. Det var en gang – …at Motorola var en av de største merkene i mobilbransjen, med sine store og firkantede telefoner som minnet mer om en murstein enn en telefon. Siden den gang har

Publisert: 4. February 2020, 03:06 Sist oppdatert: 5. March 2020, 06:59 Tekst: Torbjørn Høstmark

Motorola har etablert seg som selve kongen av mobiltelefoner i budsjettklassen, og One Zoom har omtrent alt du kan ønske deg.

Det var en gang –

…at Motorola var en av de største merkene i mobilbransjen, med sine store og firkantede telefoner som minnet mer om en murstein enn en telefon. Siden den gang har det heldigvis skjedd en god del ting, og fra å ha vært dypt nede i enn fallgrop, har Motorola kjempet seg tilbake i toppen.

Motorola har lenge høstet gode kritikker for sine Moto-telefoner, og lanseringsfrekvensen har økt noe voldsomt de siste årene. Fra Moto 2, 3, 4, 5 ,6, 7 og når nummer 8 i rekken, har de også lansert noen spennende nyheter med fokus på sine “spesialområder”, enten det er seg batteri, grafikk til spilling eller kamera for fotoentusiaster.

Et kamera å bli glad i

Motorola One Zoom er en slik telefon. Selv om dette faktisk er en telefon som leverer på alle områder, så er det kameraet som står i fokus. Kameraet i One Vision består av en vanlig vidvinkel, en ultravidvinkel og et 3x telekamera. Kameraappen er enkel å bruke samtidig som den gir deg muligheter til å fotografere med manuelle muligheter og en rekke finurlige innstillinger.

Motorola One Vision har også en egen nattmodus som gjør det enklere å ta bilder i mørke omgivelser. Huawei var først ute med dette i sine toppmodeller, før Samsung, Google, Apple og flere andre har adoptert dette i senere modeller. Nattmodusen fungerer overraskende bra, spesielt med tanke på at denne mobilen koster omtrent halvparten av det konkurrentene med samme funksjon gjør.

Den ekstra ultravidvinkel linsen gjør det mulig å fange motiver i nye perspektiver.

Full pakke

Av andre ting som er verdt å nevne er den fantastisk flotte 6.4″ store AMOLED-skjermen som gjør at fargene fremstår fyldige og kontrastrike. Telefonen drives av en Snapdragon 675-prosessor, en relativt sprek prosessor som sparker godt i fra seg,  og sammen med 4GB RAM og en ein Android-programvare, så går det meste lynkjapt på Motorola One Vision.

Motorola har også klart å designe telefonen slik at den føles veldig lett og behagelig å holde, selv i kun en hånd. Batteriet er på imponerende 4000 mAh og sørger for batteri i lang tid – gjerne et par dager.

Mange vil sette pris på at One Vision har hodetelefonkontakt, et praktisk varslingslys på baksiden av telefonen, innebygd fingerleser i skjermen og hurtiglading. For de som ferdes mye utendørs og ønsker å bruke mobilen i all slags vær, har Motorola gjort den værtett. Og jepp, den støtter minnekort i tillegg til at den komme med romslige 128 GB lagring.

Motorola One Zoom koster rundt 4000kr, og selv om det er omkring en tusenlapp mer enn flere av deres andre modeller, så leverer denne også alt du trenger fra en topp utstyrt mobil. Igjen så imponerer Motorola med en flott mobil til en god pris. 

Råflott – til kanon god pris!