Beste multifunksjonsskriver – best i test multifunksjonsskriver!

Ønsker du deg en ny printer til å skrive ut bilder og foto, spennende oppskrifter eller noe annet som du må få ut av skjermen og ned på papir? Vi hjelper deg til å finne deg beste printeren for akkurat det du trenger! De beste multifunksjonsskriverne I oversikten under har vi presenterer vi en liste

Publisert: 4. February 2020, 03:05 Sist oppdatert: 5. March 2020, 11:32 Tekst: Torbjørn Høstmark

Ønsker du deg en ny printer til å skrive ut bilder og foto, spennende oppskrifter eller noe annet som du må få ut av skjermen og ned på papir? Vi hjelper deg til å finne deg beste printeren for akkurat det du trenger!

De beste multifunksjonsskriverne

I oversikten under har vi presenterer vi en liste over noen av de beste multifunksjonsskriverne på markedet i dag. Nederst i artikkelen finner du en oversikt over hva du bør tenke over før du velger en modell, men uansett hvilken skriver du ender opp med, så ender du opp med en god skriver dersom du plukker fra denne listen.

 

Multifunksjonsskriver – Alt i ett!

En multifunksjonsskriver er som navnet antyder – en alt-i-ett maskin som både kan printe, skanne og kopiere. Enkelte multifunksjonsskrivere lar deg også fakse dokumenter, i den grad folk enda benytter faks.

Laser eller blekk

Når du skal velge multifunksjonsskriver kan du velge mellom en laserskriver eller en blekkskriver. Hva du bør velge kommer mye ann på bruksområdet ditt, men stort sett kan vi si følgende: Laserskrivere egner seg best til større utskriftsmengder, på små hjemmekontor, eller til de som bruker skriveren sjelden. I motsetning til en blekkskriver vil ikke laserskriveren tørke ut slik blekket risikerer å gjøre. Laserskrivere er gjerne litt dyrere i innkjøp, men rimeligere i bruk enn tradisjonelle blekkskrivere. Toneren som benyttes i stedet for blekk, varer også mye lengre enn en blekkpatron.

Blekkskrivere har også sine fordeler. Disse skriverne leverer generelt høyere kvalitet på fotografier og fargerike print. Vet du med deg selv at du ønsker å bruke multifunksjonsskriveren til å printe ut nye bilder, så er det ikke tvil om at det er dette du bør velge.

Ulike funksjoner

Nesten alle multifunksjonsskrivere lar deg enkelt koble til eksterne enheter som for eksempel mobilen, nettbrettet, en bærbar PC eller en minnepinne. Så lenge skriveren har innebygd støtte for WiFi, vil du enkelt kunne skrive ut rett fra mobil, nettbrett og PC helt uten å være tilkoblet printeren.

Enkelte modeller er såpass smarte at de registrer når de er i ferd med å gå tom for blekk, og så lenge du har registrert betalingsinformasjonen på forhånd, vil printeren automatisk bestille nye patroner til deg.

Størrelse og kvalitet

De fleste multifunksjonsskriver er beregnet for utskrifter opptil A4-størrelse, men det finnes også modeller som kan skrive ut i A3. I denne oversikten har vi kun med A4-printere.

Det er også stor forskjell på kvaliteten blant ulike modeller, og det er ikke for ingenting at du får multifunksjonsskrivere i alle mulige prisklasser. Forskjellen kommer som regel til syne når du forsøker skrive ut bilder, mens de aller fleste modellene er i stand til å takle enkle tekstdokumenter bra. Det er også tydelig forskjeller på kvaliteten når det kommer til skanning og kopi, igjen når det gjelder bilder/foto. Kvaliteten måles i antall punkter per tomme, dpi (dots per inch), og jo høyere tall desto bedre.

Alle modellene i listen over er veldig gode multifunksjonsskrivere. Det viktigste du bør tenke over når du velger modell, er å vite om du primært ønsker å skrive ut tekst eller bilder, eventuelt begge deler. Om du ønsker en skriver som er rimelig i bruk og over tid for lavere kostnader enn en skriver som er bolig i innkjøp, og ikke minst hvor mye du faktisk skriver ut. Når du har funnet svar på dette, bør det være lettere å ta et valg. Og husk, velger du en av modellene over vil du nok uansett bli fornøyd.