Beste nettbrett – best i test nettbrett!

Jakter du på et nytt nettbrett? Vi hjelper deg med å finne det riktige nettbrettet for nettopp deg. Her er vår oversikt over de beste nettbrettene på markedet i dag. Markedet for nettbrett er større enn noen gang. Det er ikke lenger forgitt at du skal kjøpe en Apple iPad dersom du skal investere i

Publisert: 21. February 2020, 02:37 Sist oppdatert: 25. January 2021, 09:57 Tekst: Torbjørn Høstmark

Jakter du på et nytt nettbrett? Vi hjelper deg med å finne det riktige nettbrettet for nettopp deg. Her er vår oversikt over de beste nettbrettene på markedet i dag.

Markedet for nettbrett er større enn noen gang. Det er ikke lenger forgitt at du skal kjøpe en Apple iPad dersom du skal investere i ett nytt produkt. Proguiden hjelper deg på veien mot å finne det riktige nettbrettet for nettopp deg.

Apple var lenge best i klassen med sine brukervennlige og ikke minst velfungerende Apple iPads i mange år. De senere årene har konkurransen i både budsjettklassen og toppsjiktet virkelig hardnet til. Fra å være en ren konkurranse mellom Apple og Samsung har kinesiske Huawei kastet seg på nettbrett-bølgen, og de leverer produkter som gir deg svært mye valuta for pengene.

I tillegg til de tre nevnte produsentene har det også dukket opp en rekke Windows baserte 2-1 PCer som kombinerer funksjonaliteten til en bærbar PC og lettvintheten fra et nettbrett i ett og samme produkt. Microsoft står selv for de mest populære produktene, og denne plattformen er i ferd med å bli en favoritt hos mange brukere.

Velg riktig operativsystem

Det første du bør bestemme deg for er hvilket operativsystem du ønsker å bruke. Trives du best mest Apple sitt iOS økosystem der alt er relativt enkelt og rett fram, og ting “bare fungerer” uten at du selv har veldig stor innflytelse på innstillinger og mer avanserte muligheter. Da er det iPad-serien du bør se på. Er du av typen som ønsker større valgfrihet og mulighet til gjøre individuelle instillinger slik at du kan tilpasse nettbrettet nøyaktig etter eget behov, da bør du velge et Android nettbrett. Android er Google sitt eget åpne økosystem, og nesten alle produsenter (bortsett fra Apple og Microsoft) benytter seg av dette.

Android og iOS tilbyr stort sett de samme appene, men det kan være noen forskjeller mellom to i utgangspunktet like appe på de to ulike plattformene. Det er umulig å skrive at “det ene systemet” er bedre enn det andre, men det som er sikkert, er at Android er litt mer ressurskrevende enn iOS, og at du bør velge et nettbrett med litt mer kraft dersom du skal få den samme ytelsen i et Android nettbrett som for et iOS basert nettbrett.

Til slutt kan vi ta med at Microsoft de siste årene har kommet sterkt inn i nettbrett verdenen med sine 2-1 baserte PC-er. Dette er egentlig en egen kategori maskiner som befinner seg midt mellom en bærbar PC og et nettbrett. Fordelen med disse er at de kjører “fullt Windows” og kan benyttes som en PC, samtidig som du kan koble av tastaturet å bruke det som et nettbrett med touchskjerm.

Våre anbefalinger

I listen under har vi plukket noen av våre favoritter, både blant iOS nettbrett, Android nettbrett og Windows nettbrett. Uansett hvilket av disse nettbrettene du velger, så vil du sitte igjen med et meget godt nettbrett. Ja, det er forskjell på et nettbrett til 2000kr og ett til 8000kr, men hvis du hovedsakelig skal bruke nettbrett til enkle oppgaver som lesning og sosiale medier, så trenger du faktisk ikke å kjøpe noe dyrere enn nødvendig. Nederst i artikkelen gir vi deg noen tips om hva du bør se etter når du velger nettbrett.