1/10

PROGUIDEN.NO

Billig underholdning for hele familien!

Liten, lett, enkel og solid! En real underholdningsmaskin. Dette er Nintendo Switch Lite kort oppsummert. Det har allerede rukket å gå noen år siden Nintendo lanserte sin portable spillmaskin Nintendo Switch der du som bruker kunne “svitsje” mellom en håndholdt/portabel enhet, og en enhet som var tilkoblet TV-en. Nintendo Switch ble raskt en suksess og

Publisert: 4. February 2020, 03:06 Sist oppdatert: 25. February 2020, 08:34 Tekst: Torbjørn Høstmark

Liten, lett, enkel og solid! En real underholdningsmaskin. Dette er Nintendo Switch Lite kort oppsummert.

Det har allerede rukket å gå noen år siden Nintendo lanserte sin portable spillmaskin Nintendo Switch der du som bruker kunne “svitsje” mellom en håndholdt/portabel enhet, og en enhet som var tilkoblet TV-en. Nintendo Switch ble raskt en suksess og har solgt i bøtter og spann, og nå har det japanske selskapet som er mest kjent for Yoshi og italienske rørleggere, lansert en “Lite” utgave av konsollen.

Dette er Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch Lite ser relativt lik ut som storebroren, men det er likevel en del grunnleggende ting som skiller de to fra hverandre. For det første kan ikke Switch Lite kobles til TV-en, og er utelukkende ment som en portabel håndkonsoll. Nintendo har også gjort noen vesentlige endringer på designet, MEN de føles overhodet ikke feil. Istedenfor de avtakbare joystickene du finner på vanlige Switch, så er de på Lite-modellen helt vanlige faste joysticker. Dette bidrar til at hele konsollen føles solid og holdbar.

Til tross for at skjermen på 5,5″ ikke er like stor som på den vanlige modellen som prydes av en 6,2″ skjerm, så har den bevart den samme oppløsningen på 720p og fremstår dermed enda skarpere. Fargegjengivelsen er flott og skjermen egner seg godt til utendørsbruk. Kombinert med en redusert vekt på 123 gram (fra 398 gram til 275 gram), så gjør den kompakte formen at Switch Lite er utrolig behagelig i bruk!

For de som liker farger så tilbys konsollen i farger så kan du velge mellom gul, grå og turkis. Nintendo Switch Lite selges også i en spesialutgave, Swiych Lite Z&Z Edition, som er lysegrå og prydes med inngraveringer av Pokemon-figurer på baksiden.

 

 

 

I motsetning til den originale Nintendo Switch så kan ikke Switch Lite kobles direkte til TV-en, og det er ingen kontroller på siden som du kan koble av for å bruke separat. Disse kontrollene kan riktignok kjøpes som ekstrautstyr, men da blir hele enheten raskt en del dyrere og nærmer seg prisen på en vanlig Switch.  Batteritiden holder til opptil 7 timer spilling, men dette vil variere med bruk. Konsollen har en 3.5mm-utgang for tilkobling til ørepropper, og 32GB innebygd minne for lagring av spill. Denne plassen fylles raskt opp ettersom de fleste spill opptar mer enn 10GB per spill, men du kan da utvide lagringsplassen med ekstra  minnekort.

 

Super for flerspilling

 

 

En svært nyttig og moro funksjon er flerspilling der opptill åtte Nintendo Switch-enheter kan kobles trådløst sammen. Det er også mulig å spille sammen online over Internett.

Alt i alt er Nintendo Switch Lite en svært god konsoll som gir deg overraskende mye moro for penga. Vi nøler ikke et sekund med å anbefale denne til alle som ønsker seg underholdning på farten, eller bare en enkel konsoll til å spille med hjemme i stua. Nintendo Switch passer like godt til 8 åringen som til 80 åringen, og den er langt enklere å spille på enn selv de kraftigste mobiltelefonene takket være de velplasserte knappene.

Nintendo Switch byr på timesvis med moro! For alle aldre!