Beste store powerbank – best i test store powerbanker!
Unngå den kjedelige følelsene av å gå tom for strøm på tur eller reise! Her er de beste powerbankene på markedet! Glem ladeangst og tomt batteri. Med en god powerbank kan du føle deg trygg på at du har nok batteri for lang, lang tid og kan forsyne de fleste elektroniske dingsebomsene dine med strøm. I
Unngå den kjedelige følelsene av å gå tom for strøm på tur eller reise! Her er de beste powerbankene på markedet!
Glem ladeangst og tomt batteri. Med en god powerbank kan du føle deg trygg på at du har nok batteri for lang, lang tid og kan forsyne de fleste elektroniske dingsebomsene dine med strøm. I denne oversikten tar vi for oss powerbanker med stor kapasitet på minst 15 000 mAh, og i snitt rundt 20 000 mAh.
Det er stor forskjell på kapasiteten til de ulike powerbankene, både når det gjelder kapasitet, ladehastighet, fysisk størrelse, vekt og utforming. Skal du ha en powerban som for det meste ligger et fast sted å skal fungere som en ladeenhet som forsyner f.eks. en PC med strøm mens du jobber, så er det ikke så viktig at powerbanken er liten og lett, men er du farten og skal ta med deg powerbanken, så er det absolutt en fordel at den både er liten og lett. Og som regel er det jo i disse situasjonene du har behov for en powerbank.
Dette bør du se etter
Det var en tid da powerbanker tok en hel evighet å lade. Satt du den til lading rett over jul, så kunne du regne med at den var ferdig ladet til påske. I hvert fall nesten…
Heldigvis er det slutt på at dette tar så lang tid, og de fleste nyere ladere støtter hurtiglading og kommer med en raskere ladeteknologi, både når det kommer til og lades selv, og å lade enhetene du skal lade opp. For å få fullt utbytte av hurtigladingen er det nødvendig at også enhetene du skal lade opp støtter denne teknologien (som regel Qualcomm QuickCharge).
Du bør altså se etter hvilken ladehastighet powerbanken tilbyr, om det er 1A, 2A eller 3A. Jo høyere ladehastighet, desto raskere går det å lade opp enhetene dine. Du må også vurdere hvor mange utganger du trenger, og hvilken type utganger det er. Hvis du har en USB-C til USB-C kabel, og powerbanken bare har USB-A, så må du kanskje kjøpe en ekstra ledning, eventuelt vurdere en powerbank med USB-C tilkobling.
Enkelte ladere har muligheten til å lade enhetene dine samtidig som de lader selv. Denne teknologien kalles pass-through og gjør at du for eksempel kan sette powerbanken til lading samtidig som du har både PC, mobil og nettbrett tilkoblet pwoerbanken. Da fungerer den som en strømkilde til alle tre enhetene.
Skal du bruke powerbanken til å lade mer strømkrevende enheten som for eksempel en PC, MacBook eller et svært strømkrevende videokamera, så må du forsikre deg om at powerbanken støtter denne formen for lading, såkalt PD-støtte, det er nemlig langt i fra standard.
Til slutt, kapasiteten til powerbanken. Hvis mobiltelefonen din har et batteri på 2500 mAj og powerbanken er på 10 000 mAh, så skal den i teorien kunne lade opp mobilen din 4 ganger, men dette er kun i teorien. Det mest realistiske er at den leverer rundt 70% av det kapasiteten er oppgitt til. Noe av energien går tapt under overføringen, og noe vil tapes under lagring. Og ikke minst, det er med powerbanker som med alt annet, det er store kvalitetsforskjeller.
I oversikten under har vi valgt ut powerbanker som alle leverer svært gode resultater, og du vil finne powerbanker til alle formål, enten du trenger en liten og lett for å lade mobilen på farten, eller en stor og kraftig til å supplere PCen når du er en uke på hytta i ferien. Med disse powerbankene blir du uansett fornøyd.