0/10

PROGUIDEN.NO

Proffkamera til en rimelig penge

Sony fortsetter trenden med å lansere kameraer som byte å overlegen funksjonalitet, en kompakt kropp og suveren bildekvalitet. Sony har vært i kameramarkedet i en hel evighet, og det er ikke for ingenting at de fremdeles regnes som en av de sterkeste aktørene i dette markedet. Sony er faktisk en av de største leverandørene av kamerasensoren og leverer

Publisert: 4. February 2020, 03:06 Sist oppdatert: 5. March 2020, 11:20 Tekst: Torbjørn Høstmark

Sony fortsetter trenden med å lansere kameraer som byte å overlegen funksjonalitet, en kompakt kropp og suveren bildekvalitet.

Sony har vært i kameramarkedet i en hel evighet, og det er ikke for ingenting at de fremdeles regnes som en av de sterkeste aktørene i dette markedet. Sony er faktisk en av de største leverandørene av kamerasensoren og leverer dette til flere andre store merkevarer, og er så langt fremme i kamerateknologi at selv 5–6 år gamle modeller selger som varmt hvetebrød den dag i dag.

Sony Alpha-serien er kameraene som dekker gapet mellom et lite og lett kompaktkamera og et profesjonelt speilreflekskamera. A6000 solgte svært godt da den kom i sin tid, og selger faktisk godt den dag i dag. Siden den gang har Sony utvidet parken med A6100, A6300, A6400, A6500 og A6600. Modellen vi tar for oss her er A6400 – et kamera som byr på proff-løsninger til en veldig fin pris.

Sony Alpha A 6400 er først og fremst et veldig lett kamera som du kan ta med deg hvor som helst uten at du trenger å tenke plass eller vekt. Kombinasjonen av den store kamerasensoren og den nyeste teknologien innen bildebehandlingsmotorer, sørger for at bildene blir krystallklare og detaljrike selv i dårlige lysforhold. Den kompakte størrelsen, lave vekten, superraske autofokus- og sporingsfunksjonen, gjør at A6400 passer like godt til portrettfotografering som til sportsfotografering. Og det er kanskje på det sistnevnte området at A6400 skiller seg ut som et virkelig godt kamera. Skal du ta bilder av objekter i fart, enten det er en hund som løper, et barn som leker, eller en fugl som kommer flyvende i full fart, så klarer A6400 å fryse objektet i et krystallklart bilde.

Objektiv
Sony Alpha A6400 gir deg muligheten til å bytte objektiver etter behov, og det kan kjøpes i ulike kombinasjoner med og uten objektiv. I denne pakken medfølger OSS-zoomobjektivet Sony E PZ 16-50 mm f/3,5-5,6, et svært allsidig objektiv som lar deg fange landskaps- og portrettbilder av høy kvalitet. Den innebygde Optical SteadyShot bildestabilisatoren sørger for klare og fine bilder ved å reduserer risting, og den kraftige motoren gjør at du kan zoome jevnt og lydløst uten forstyrrelser.

Bildesensor
Sony Alpha A6400 byr på en 24,2 MP APS-C-type Exmor CMOS-bildesensor med en enestående støybehandling, og bidrar dermed til å gi kameraet høy bildekvalitet med enorm fargegjengivelse.

Fokus
Alpha A6-kameraene er kjent for sin enormt raske autofokus med 425 fasedetekterende fokuspunkter, mens AF sporingsteknologien sørger for å følge og fokusere på objektet selv om det beveger seg i høy hastighet. Funksjonen øyefokus i sanntid gir deg mulighet til å stille inn kameraet til å fokusere på objektets øyne og å følge dem fra ulike vinkler

Skjerm
Sony Alpha A6400 kommer med en 7,5cm stor LCD-skjerm som kan vippes oppover hele 180 grader og nedover 74 grader. Dette gjør kameraet perfekt til alle som ønsker et kamera til å lage videoblogger eller å ta selfies.

Rask og stillegående fotografering
Den raske bildebehandlingen og bufferminnet med høy kapasitet sikrer at du ikke går glipp av de viktige øyeblikk som du ønsker å forevige. Den nesten lydløse utløseren gjør at du ikke trenger å være redd for å forstyrre for eksempel fugler og dyr når du skal snike deg innpå objektene.

Videoopptak
Alpha A6400 lar deg filme i enestående 4K videokvalitet, og du kan gjøre opptak i både sakte og rask film. 3,5 mm lydinngangen gjør det enkelt å koble til en ekstern mikrofon for bedre lydkvalitet under videopptak. Sony Alpha A6400 kan også lage fantastiske timelapse-videoer med intervallopptak med 60-sekunders pauser mellom hvert opptak.

Tilkoblingsmuligheter
Takket være WiFi, Bluetooth eller NFC kan du enkelt overføre bildene og videoene dine til ønskede enheter, enten mobil eller et nettbrett. Du kan også bruke mobilen/nettbrett som en fjernkontroll eller “live-viewer” fo å se hva kameraet ser i sanntid når du tar bilder.


Andre spesifikasjoner
– Sony E-mount
– ISO-sensitivitet: 100 – 32000 (kan settes opptil 102400 som utvidet ISO-område)
– OLED Viewfinder med 100% feltdekke
– Støtter bildeformatene JPEG og RAW
– Videoopptak med opptil 100 fps
– HDMI mikro-tilkobling (Type-D)
– Micro USB-terminal
– Innebygd blitz
– Oppladbart batteri NP-FW50 inkludert (lades via USB-strømforsyning)
– Støtter minnekortene: Memory Stick PRO Duo/PRO-HG Duo/Micro (M2), SD/SDHC/SDXC, microSD/microSDHC/microSDXC