Beste termos – best i test termos!

Vi gir deg oversikten over termosene som holder drikken eller maten din varm og god – lenge! Her er våre favoritter på markedet i dag! En god termos er avgjørende for at drikken skal holde seg varm og god – lenge! Eller for ikke å snakke om suppen, pølsene eller annet du måtte oppbevare i

Publisert: 4. February 2020, 03:17 Sist oppdatert: 20. March 2020, 05:30 Tekst: Torbjørn Høstmark

Vi gir deg oversikten over termosene som holder drikken eller maten din varm og god – lenge! Her er våre favoritter på markedet i dag!

En god termos er avgjørende for at drikken skal holde seg varm og god – lenge! Eller for ikke å snakke om suppen, pølsene eller annet du måtte oppbevare i termosen.

Termoser finnes i alle størrelser og prisklasser, fargevarianter og fasonger. Det som kjennetegner en god termos i er at den holder på varmen lenge, tåler en liten støyt, og at den er enkel å bruke. Det er definitivt ikke alle termoser som innfrir disse kravene, og derfor har vi funnet frem til de beste termosene på markedet i dag. Vurderingene er gjort på bakgrunn av samletester av ulike termoser og kundevurderinger.

Dette er viktig å tenke over før du velger termos

En termos er ikke akkurat ingeniørkunst og veldig vanskelig, men det er likevel et par ting du bør tenke på.

Varmeegenskaper

Hvor god er termosen til å holde på varmen over lang tid? Noen termoser taper varme til omgivelsene svært raskt og egner seg dårlig til bruk i kalde temperaturer. Bedre termoser kan holde på temperaturen i timesvis til tross for at gradestokken kryper nedover til langt under nullpunktet.

Brukervennlighet

Det hjelper lite om termosen holder drikken aldri så varm dersom den er umulig å få opp med kalde hender, termosen lekker eller har en form som gjør den vanskelig å få med i sekken. En god termos skal være enkel å pakke, romme mye væske i forhold til ytre volum, og ikke minst være enkel å åpne/lukke og være 100% tett.

Robusthet

Ingen termoser er lagt for å herjes med, men en god termos bør i det minst tåle noen lette støt som når den faller ned fra en benk, en stein eller andre naturlige ting som kan skje på tur.

Volum

Termoser kommer i mange ulike størrelser, og det er viktig å finne en størrelse som passer ditt behov. Trenger du en termos kun til deg selv er det kanskje nok med 0,5-0,6 liter, slik at du ikke behøver å dra med deg unødvendig vekt og oppakning. Er dere flere kan det være fornuftig med en termos på minimum 0,9 liter, og gjerne større.

Vurdering

Termosene i denne oversikten er vurdert ut fra en helhetsvurdering der vi har sett på egenskaper opp mot pris. Som alltid forventer vi mer av et dyrt produkt enn et rimelig produkt, men det viser seg ikke alltid å stemme. Uansett hvilken termos du velger å kjøpe, så kan du være sikker på at disse termosene alle sammen er gode valg.