Beste trådløse routere - best i test trådløse routere!

Proguiden gir deg oversikt over de beste trådløse routerne på markedet.

Publisert: 07. October 2019, 04:33 Sist oppdatert: 04. December 2019, 06:47 Skribent: Torbjørn Høstmark

"Verden er på nett - hele tiden"! Disse routerne gir deg full glede av å oppleve film og serier, streaming, spilling og surfing, uten forstyrrelser!

Aldri før har livene våre handlet mer om å være online. Er du ikke tilkoblet WiFi-nettet hjemme, så er du antageligvis tilkoblet 4G-nettet på mobilen. Enormt mange av tingene vi foretar oss i dagliglivet skjer over Internett helt uten at vi tenker over det. 

Du scroller gjennom Facebook og Instagram, leser nettaviser og noen faste nettsider. Kanskje leser og besvarer du noen mailer og ser noen YouTube-klipp. I mange familier brukes mye av nettkapasiteten til å strømme filmer, serier og musikk fra populær tjenester som Netflix, Viaplay, HBO, Spotify, etc., og med flere familiemedlemmer tilkoblet nettverket samtidig, vil hastigheten etterhvert reduseres. 

Når mer av innholdet på Internett krever kraftigere nettkapasitet for å kunne oppleves i best mulig kvalitet, så setter det også krav til kvaliteten på routeren som skal fordele nettverkssignalet rundt i huset. 

Hva gjør en router god?

En god WiFi-router gir både stabilt signal og et trygt nettverk. Det kan kommunisere med enhetene dine over flere frekvenser og kanaler, som sørger for at du er garantert høy hastighet på både nedlasting og opplasting, uansett hvor du befinner deg i huset. Routerne sender gjerne over to ulike frekvenser; 5Ghz som er raskest, men har kortere rekkevidde, og 2.4Ghz som er langsommere, men har mye lengre rekkevidde. En god ruter skifter mellom disse frekvensene uten at du merker det, og sørger dermed for at du hele tiden har det beste nettverket tilgjengelig.

Du bør også sørge for å handle en router med nyere overføringsstandard. Trådløse routere deles inn i to kategorier; trådløs N og trådløs AC. AC er den nyeste standarden og har større kapasitet, leverer høyere hastigheter og støtter flere tilkoblede enheter samtidig. Til gjengjeld koster AC-routerne mer enn de rimeligere N-routerne. 

Et Mesh-system sørger er det aller nyeste innen trådløs nettverkstilkobling og er kanskje den beste løsningen for brukere som krever det beste av nettverket sitt. I et tradisjonelt nettverk er det mulig å koble til såkalte nettverksutvidere som sørger for å forlenge rekkevidden på nettverkssignalet du allerede sitter på. Nettverksutvidere gjør at du kan sitte lengre unna selve modemet eller routeren, men hastigheten vil synke betraktelig, og du må koble til utvideren manuelt. Et Mest-nettverk består av en hovedenhet (routeren) og flere små satellitter (forsterkere). Disse forsterkerne kan plassert rundt omkring i huset avhengig av hvor du har størst behov for best internettdekning, og sørger for å opprettholde hastigheten og stabiliteten på nettverket. Du slipper også å koble til nettverket manuelt ettersom Mesh-nettverket bruker det samme nettverksnavnet og den samme innloggingsinformasjonen som hovednettverket. Et Mesh-nettverk koster mer, men er helt klart verdt pengene dersom du er storforbruker av Internett, eller dere er mange som deler på samme Internettlinje.

1

Google Wifi

Gå til nettbutikk
Kr 1190,-
2

Netgear Nighthawk R9000

Gå til nettbutikk
Kr 3495,-
3

ASUS RT-AC86U

Gå til nettbutikk
Kr 2090,-
4

Netgear Nighthawk R7800

Gå til nettbutikk
Kr 1789,-
5

TP-Link DECO M4 AC1200 MESH 3-PK

Gå til nettbutikk
Kr 1929,-
6

Linksys EA7500

Gå til nettbutikk
Kr 1279,-
7

ASUS RT-AC68U

Gå til nettbutikk
Kr 1149,-
8

Netgear Nighthawk XR500 Pro Gaming Router

Gå til nettbutikk
Kr 2389,-
9

Netgear Orbi AC3000 kit (RBK50)

Gå til nettbutikk
Kr 2949,-
10

TP-Link Archer MR600 4G+ LTE WI-FI ROUTER

Gå til nettbutikk
Kr 1690,-