Beste trådløse ørepropper – best i test trådløse ørepropper!

Vi guider deg til hvilke trådløse ørepropper som passer best til deg og ditt bruk! Ønsker du frihet friheten ved å lytte til musikk når og hvor som helst helt uten å være avhengig av kabler? Da er nok et sett trådløse ørepropper midt i blinken for deg. Her guider vi deg videre til hvilken

Publisert: 4. February 2020, 03:05 Sist oppdatert: 5. March 2020, 10:02 Tekst: Torbjørn Høstmark

Vi guider deg til hvilke trådløse ørepropper som passer best til deg og ditt bruk!

Ønsker du frihet friheten ved å lytte til musikk når og hvor som helst helt uten å være avhengig av kabler? Da er nok et sett trådløse ørepropper midt i blinken for deg. Her guider vi deg videre til hvilken modell som passer best til deg og ditt bruk.

Tidligere var den eneste måten å lytte til musikk gjennom hodetelefoner eller ørepropper å koble de fysisk til 3.5mm jack utgangen på enheten som spilte av musikk, mens i dag er helt andre måter å koble seg til musikk kilden på. De aller fleste som lytter til musikk på farten benytter nok en mobiltelefon,  og selv blant de beste mobiltelefonene er det vanlig å droppe 3.5mm jack utgangen fullstendig. Med andre ord, øreproppene må kobles til på en annen måte, og det skjer ved hjelp av Bluetooth.

“Wireless” og “True Wireless”

Trådløse ørepropper kommer hovedsakelig i to ulike varianter; wireless (med ledning mellom proppene) og true wireless (fri for kabler – kun propper). Wireless har fordelen av lengre batteritid og koster gjerne noe mindre, mens true wireless ørepropper gir deg friheten av å kunne lytte til musikken uten noe som helst som henger i veien. Kvalitetsmessig holder de beste modellene av begge varianter svært god kvalitet lydmessig, og de fleste modellene kan tilpasse lydbilde til personlige preferanser gjennom å benytte en medfølgende app som lastes ned på telefonen. For begge typer er det viktig at de sitter godt i øret, for med trådløse ørepropper er det ingen bøyle over hodet som holder de på plass, og du er mer elle mindre avhengig av at de sitter fast i øregangen eller fester eg over øret (enkelte modeller har en bøyle som går over øret). Og ettersom veldig mange benytter trådløse ørepropper når de trener, er ute og går, eller er på farten ett eller annet sted, så er det ekstra viktig at de ikke plutselig faller ut. Vet du med deg selv at du kan ha utfordringer med å finne noe som passer ørene dine godt, så bør du i hvert fall se etter en modell som selges med mange ulike størrelser på proppene som følger med, slik at du enklere kan finne en størrelse/passform som er riktig for deg.

I denne guiden har vi tatt med det vi mener er de beste trådløse øreproppene på markedet i dag, enten de “bare” er wireless eller true wireless. Noen av øreproppene leveres med den nyeste Bluetooth standarden, Bluetooth 5.0, som skal gi enda mer stabil tilkobling til avspillingsenheten, men forskjellen fra forrige generasjons Bluetooth er ikke veldig merkbar. Alle øreproppene fungerer uansett om du benytter iOS eller Android, men vi har spesifisert om tilhørende app til øreproppene er kompatibel med ditt operativsystem (gir gjerne flere innstillingsmuligheter).

Dette bør du se etter

De fleste true wireless øreproppene kommer med et kompakt ladeetui som kan benyttes til oppbevaring øreproppene når du ikke bruker de, samtidig som de lader øreproppene. Det kan være stor forskjell på batteritiden på de ulike øreproppene, så dette bør du tenke over når du velger en modell. Skal du bruke øreproppene til trening? Da bør du se etter en modell med gode tilpasningsmuligheter, er vanntett/svetteresistent, og har lang batteritid. Er du en musikkelsker som liker å lene hodet tilbake å lytte til klare og fyldige toner, da bør du prioritere lydkvalitet. Bruker du øreproppene når du arbeider, reiser, eller i en annen sammenheng der du ønsker å skjerme deg selv fra støyende omgivelser, da bør du i hvert fall ta en kikk på ørepropper med støydemping. Til slutt, trenger du bare et enkelt sett for å lytte til lydbøker, podcaster, etc. når du er på farten, så vil ikke lydkvaliteten være det mest avgjørende, og kanskje finner du ett passende sett blant de rimeligste modellene.