Nye MacBook Pro 16″ er et ekte råskinn!

Apple gjør det igjen og leverer på alle måter et beist av en maskin. Nye MacBook Pro 16″ setter standarden for ytelse, funksjon og design! Apple var lenge selve lokomotivet innen teknologi-verdenen, men de senere årene har de blitt kraftig spist opp av utfordrere som Samsung, Huawei og ikke minst mindre fremadstormende selskaper som Xiaomi

Publisert: 4. February 2020, 03:06 Sist oppdatert: 5. March 2020, 08:15 Tekst: Torbjørn Høstmark

Apple gjør det igjen og leverer på alle måter et beist av en maskin. Nye MacBook Pro 16″ setter standarden for ytelse, funksjon og design!

Apple var lenge selve lokomotivet innen teknologi-verdenen, men de senere årene har de blitt kraftig spist opp av utfordrere som Samsung, Huawei og ikke minst mindre fremadstormende selskaper som Xiaomi og OnePlus. Likevel, hver eneste gang Apple presenterer et nytt produkt, så gjør de det imponerende bra i ytelsesmålinger.

Apple MacBook Pro har lenge blitt foretrukket til personer som behøver et kraftig verktøy enten det er til arbeid eller fritid, foto, fil, musikk, tegning og illustrasjoner, etc…

Et område Apple har hengt etter på, er designet. Dagens MacBook Pro design har eksistert i mange år, og selv om det er solid og fint på mange måter, så er det ikke til å legge skjul på at Apple med fordel kunne redusert størrelsen på kantene rundt skjermen til fordel for en større skjerm – uten at maskinen trenger å vokse! I tillegg har de forrige generasjonene med Apple MacBook´s fått mye kritikk for et tastatur som gjerne begynner å fuske etter en tids bruk, og selv om Apple har skiftet disse på garantien, så er det kjedelig å måtte sende fra seg maskinen.

Større skjerm – like “liten” utvendig

Men endelig! Endelig har Apple tatt tak i dette, og nylig dro de sløret av en helt ny Apple MacBook 16″ maskin med samme størrelse som forrige 15″, men med stører skjerm, et helt nytt og forbedret tastatur, og ikke minst en enda råere prosessor.

Nye MacBook Pro 16″ har også en bedre fargegjengivning og lysstyrke enn noen gang tidligere, og neste generasjons AMD Radeon Pro-grafikk sørger for å tilfredsstille selv de mest krevende brukene og de tyngste programmene. Apple har også fått plass til de beste høyttalerene i noen som helst bærbar maskin i dag. Ved hjelp av 6 høyttalere og mikrofoner skal MacBook Pro 16″ være i stand til å ta opp innspillinger med studio-kvaltitet helt uten behov for eksterne mikrofoner.

Klasseledende touchpad

Apple tok kritikken for tastaturet på alvor, og med MacBook Pro 16″ introduserer de det nye Magic Keyboard med en forbedret sakse­mekanisme og vandring på 1 mm for å gi bedre respons og mer behagelig og støysvak tasting. Maskinen er også utstyrt med Touch Bar som gir deg rask tilgang til effektive snar­veier, og ikke minst Touch ID som sørger for rask autentisering. Denne gangen har Apple også fått plass til en adskilt Escape-tast som lar deg bytte raskt mellom moduser og visninger.

Men selv om Apple kanskje bommet. på tastaturet ved forrige generasjon, så er det fremdeles ingen som er i nærheten av å slå de på touchpaden. Presisjonen og følsomheten på Apples Touchpad er nemlig i en egen klasse, og har du først prøvd den, er det vanskelig å bli fornøyd med noe annet.

 

Noe av det råeste du får

Hvis du er på jakt etter en ny bærbar maskin med kraft nok til å kjøre selv de tyngste og mest ressurskrevende programmene som finnes, så er nye Apple MacBook Pro 16″ en soleklar anbefaling. Den kommer i flere ulike konfigurasjoner hvor både prosessor, grafikkort, RAM og harddisk varierer, men selv innstegsmodellen er mer enn kraftig nok for aller, aller fleste.