Beste robotstøvsuger – best i test robotstøvsugere!

Bli kvitt hybelkaniner, støv og skitt, å få et bedre innemiljø med en robotstøvsuger som sørger for å holde gulvet rent! Vi har gått gjennom en rekke tester og produktomtaler og samlet de beste robotstøvsugerne i en liste. Hvis du er lei av å bruke tid på å støvsuge gulvet, sliter med allergi, astma, etc.,

Publisert: 4. February 2020, 03:05 Sist oppdatert: 20. March 2020, 05:43 Tekst: Torbjørn Høstmark

Bli kvitt hybelkaniner, støv og skitt, å få et bedre innemiljø med en robotstøvsuger som sørger for å holde gulvet rent!

Vi har gått gjennom en rekke tester og produktomtaler og samlet de beste robotstøvsugerne i en liste. Hvis du er lei av å bruke tid på å støvsuge gulvet, sliter med allergi, astma, etc., eller om du har husdyr som røyter, så kan en robotstøvsuger være midt i blinken i for deg.

Derfor er det lurt med en robotstøvsuger

Først og fremst – en robotstøvsuger vil nok ikke erstatte en tradisjonell støvsuger 100%, men den har kommet et godt stykke på vei til å gjøre det, og den kan uten tvil bidra til å gjøre hverdagen din enklere. Selv produsentene av robotstøvsugere innrømmer at du ikke bør kvitte deg helt med den gamle tradisjonelle støvsugeren din til tross for at du eventuelt skulle investere i en robotstøvsuger. Robotstøvsugere hindrer den daglige oppsamlingen av støv og skitt på gulvet slik at du slipper å trekke frem støvsugeren i hytt og pine. Men robotstøvsugeren kommer ikke til i alle kriker og kroker, og bor du over flere plan, så sier det seg selv at du må støvsuge selv i den/de etasjene hvor robotstøvsugeren ikke befinner seg.

Likevel, det er ingen tvil om at robotstøvsugerne har kommet for å bli, og det blir stadig vanligere å gå til anskaffelse av dette. Funksjonaliteten har blitt bedre, og prisene lavere.

I oversikten under presenterer vi noen av de beste kjøpene blant robotstøvsugere på markedet i dag. Nederst i artikkelen finner du en liten oversikt over hva du bør tenke over før du velger en robotstøvsuger.

Dette bør du tenke på når du velger robotstøvsuger

Robotstøvsugerne kommer med ulike funksjoner og egenskaper, og de nyere modellene er langt bedre enn de som var tilgjengelig for bare få år siden. Tidligere slet de fleste robotstøvsugere med å navigere seg rundt i rommet og krasjet stadig i møbler og andre hindringer. Ny og avansert navigering har bidratt til at robotstøvsugerne ikke lenger har dette problemet. Vi anbefaler derfor at du velger en nyere modell med blant annet sensor- og kartleggingsnavigering.

Det kan også være stor forskjell på batteritid blant de ulike modellene. Dersom du bor i en liten leilighet eller skal bruke robotstøvsugeren på et lite gulvareal, så er ikke batteritiden så altfor viktig, men bor du derimot i et større hus og trenger en robotstøvsuger som dekker hele gulvflaten, så er både batteritid og ladetid vesentlig for at du skal få maksimalt ut av robotstøvsugeren.
For allergikere er det viktig å sjekke om robotstøvsugeren leveres med HEPA-filter, et filter som filtrere bort 99,7% av partikler som er 0,3 mikron eller større. Et HEPA-filter kan bidra til bedre inneklima ved å gjøre luftkvaliteten betraktelig bedre.
Enkelte modeller kan også utstyres med våt- eller tørrmopp, slik at den også kan vaske gulvet.
Dersom du føler deg klar til å kjøpe en robotstøvsuger, så finner du garantert en modell som dekker ditt behov i listen over. Det kan være vanskelig å velge med så mange modeller på markedet, men uansett hvilken av disse du velger, så får du en god robotstøvsuger.