Beste hodelykt til trening – best i test hodelykt til trening!

Vi gir deg oversikten over de beste hodelyktene på markedet i dag. Disse lyktene er kraftige, men likevel små og lette, og egner seg best til trening, løping, skikjøring, etc.. Vinterhalvåret byr gjerne på lange og mørke morgener og ettermiddager, men så lenge du har en god hodelykt, trenger ikke det å være en hindring for å

Publisert: 4. February 2020, 03:14 Sist oppdatert: 20. March 2020, 05:31 Tekst: Torbjørn Høstmark

Vi gir deg oversikten over de beste hodelyktene på markedet i dag. Disse lyktene er kraftige, men likevel små og lette, og egner seg best til trening, løping, skikjøring, etc..

Vinterhalvåret byr gjerne på lange og mørke morgener og ettermiddager, men så lenge du har en god hodelykt, trenger ikke det å være en hindring for å komme deg ut. Vi har gått gjennom en rekke tester og kundevurderinger, og ikke minst testet flere av lyktene selv, og laget en oversikt over de beste hodelyktene på markedet i dag. I oversikten under finner du garantert en modell som vil passe ditt behov og budsjett!

Dette må du se etter

Når du velger hodelykt er det viktig å vite hva du primært kommer til å bruke lykten til. Skal du bruke den til å lyse opp teltplassen i det du har slått leir? Til ettermiddagsturen som går på en liten sti utenfor den normale lysløypa? Til skikjøring, langrenn, løping eller sykling høy hastighet? Å vite hva du skal bruke den til er helt avgjørende for å ende opp med riktig lykt. Litt enkelt sagt, så kan vi oppsummere det hele slik:

“Jo raskere tempo aktiviteten din foregår i, desto kraftigere lys ønsker du”

Skal du bruke lykten til sykling og skikjøring, så trenger du å se langt foran deg slik at du rekker å svinge unna eventuelle hindringer i veien. Det her også viktig at lyskjeglen er relativt bred slik at du får litt sideveis syn og ikke bare ender opp med å lyse en lang stripe rett frem.

Avanserte funksjoner

Flere av lyktene tilbyr også en rekke avanserte funksjoner som “intelligente funksjoner” som gjør at lykten automatisk regulerer lysstrålen etter terrenget.

Batteritid

En annen ting som er viktig å tenke over er batteritiden. God batteritid er helt avgjørende for at du skal kunne få fullt utbytte av det hodelykten har å tilby. Det hjelper deg ikke stort om lykten lyser kraftigere enn en billykt dersom den ikke holder mer enn 60 minutter og du står tilbake i stummende mørke.

Lysstyrke

Lysstyrken måles i lumen og beskriver den totale mengden lys som kommer ut av lyskilden (hodelykten). Lumen kan på mange måter “lyve” ettersom det kun måler lyset isolert i forhold til lyskilden. En annen faktor som spiller inn er hodelyktens evne til å utnytte dette lyset, men dette kommer ikke frem av lumenverdien. Med andre ord; “Mest er ikke nødvendigvis best”.

Ekstra tilbehør/fester

Flere av lyktene leveres også med ekstra tilbehør som ledningsforlenger slik at du kan koble batteriet fra selve lykta for å oppbevare det i en jakkelomme eller i sekken dersom det er kaldt. Det er også en fordel om lykten kan brukes med hjel og til sykkel, og det er da vanlig at det følger med egne fester til sykkelstyre og et hjelmfeste.

Alle lyktene i denne oversikten sikrer deg nok lys til treningsturen eller den faste gåturen. Det er likevel forskjell på om de egner seg spesielt til sykkel og ski, så tenk gjennom hva du trenger før du gjør et valg. Uansett, alle disse lyktene er gode kjøp!